" Διευκόλυνση στα καθήκοντα πολυτέκνων αστυνομικών"

Η Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων νομού Χανίων, ζητά με επιστολή τους προς την υπουργό προστασίας, τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγο και τον Υπαρχηγό της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγο, την διευκόλυνση στα καθήκοντα των πολυτέκνων αστυνομικών.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

"Οι αρνητικές οικονομικές συνέπειες από την εφαρμογή των συνεχόμενων μνημονίων τα τελευταία χρόνια είναι εμφανείς και στις οικογένειες των συναδέλφων μας αστυνομικών, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, όπως και σε όλη την ελληνική επικράτεια, υπηρετούν άντρες και γυναίκες πολύτεκνοι συνάδελφοί μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στον προγραμματισμό της καθημερινής τους ζωής, καθώς συχνά μετατρέπεται σε «Γολγοθά».

Συγκεκριμένα οι συνάδελφοί μας, αναγκάζονται, σε περίπτωση εργασίας των συζύγων τους κατά τα ίδια ωράρια, να προσλαμβάνουν βοηθούς (νταντάδες) για την φροντίδα των τέκνων τους, κατά την απουσία τους. Με αυτόν τον τρόπο εκτινάσσεται ο ήδη επιβαρυμένος προϋπολογισμός των πολυτέκνων οικογενειών στα ύψη!!!

Στην κανονιστική διαταγή 11 άρθρο 5 παρ. Γ΄ «Χρόνος εργασίας γυναικών αστυνομικών» προβλέπεται οι γυναίκες συνάδελφοί μας να διατίθενται σε υπηρεσία, σύμφωνα με τις οικογενειακές τους ανάγκες, εφόσον δεν παραβλάπτεται το υπηρεσιακό συμφέρον, κατά την κρίση των διοικητών των οικείων Υπηρεσιών.

Πάνω σε αυτό το «πνεύμα» ζητάμε τη νομοθέτηση σας προκειμένου οι πολύτεκνοι συνάδελφοί μας (άντρες και γυναίκες) να διατίθενται , κατόπιν αιτήσεώς τους, σε σταθερό ωράριο σύμφωνα και μόνο με τις οικογενειακές τους ανάγκες.

Η συγκεκριμένη νομοθέτηση δεν θα επιφέρει δυσλειτουργίες στο Σώμα μας καθώς οι πολύτεκνοι συνάδελφοί μας είναι ελάχιστοι. Άλλωστε το Κράτος έχει «φροντίσει» να αποθαρρύνει τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν πολλά παιδιά…σε μια χώρα που γερνάει…σε μια χώρα που δέχεται πανταχού απειλές …

Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή με μία γυναίκα να ηγείται του Υπουργείου μας, λαμβάνοντας υπόψη την ευαισθησία του γυναικείου φύλου σε τέτοια θέματα αλλά και το γεγονός ότι έχουμε «αριστερή» Κυβέρνηση, που υποτίθεται ότι είναι κοντά στον απλό πολίτη, ευελπιστούμε να μην μας απογοητεύσετε".