Ο Δήμος Ιεράπετρας προχωράει τις διαδικασίες ενός μεγάλου έργου που αφορά στη βιώσιμη αστική κινητικότητα. 

Η παρούσα δημοτική αρχή επιδίωξε και εξασφάλισε χρηματοδότηση της μελέτης του έργου συνολικού προϋπολογισμού 35.000€.  

Το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας βασίζεται στις μεταφορές και στην κινητικότητα σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα και καλύπτει όλους τους τρόπους και τα μέσα μεταφοράς (δημόσιες και ιδιωτικές, επιβατικές και εμπορευματικές, μηχανοκίνητες και μη), καθώς και τη συμπεριφορά στις μετακινήσεις και τη στάθμευση ώστε ο Δήμος να παρέχει μεταφορικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. 

Τα οφέλη του έργου είναι σημαντικά καθώς πέρα από την κάλυψη αναγκών κινητικότητας, συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη χρήση οικολογικότερων μέσων μετακίνησης.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης δήλωσε: 

«Τα αποτελέσματα των στόχων που θέσαμε ως δημοτική αρχή, της συνολικής και ουσιαστικής αναβάθμισης του Δήμου Ιεράπετρας, γίνονται ορατά καθημερινά. 

Αυτή τη φορά, εξασφαλίσαμε μια νέα χρηματοδότηση για τη μελέτη ενός σπουδαίου έργου που θα βελτιώσει τις όποιες ανάγκες κινητικότητας που αφορούν την πόλη μας. 

Η διευκόλυνση των μετακινήσεων των δημοτών και των επισκεπτών, έχοντας παράλληλα ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος είναι από την πρώτη στιγμή ψηλά στις προτεραιότητές μας και συνεχίζουμε να υλοποιούμε έργα προς αυτή την κατεύθυνση.»  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook