Η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Μαρία Ρουμελιωτάκη – Σκυβάλου με δήλωση της ζητάει την προσοχή των πολιτών, λίγες ημέρες μετά την φωτιά στο πευκόδασος του Κρούστα.

Η φωτιά στο πευκοδάσος του Κρούστα χτύπησε το καμπανάκι στο Λασίθι καθώς ενώ η αντιπυρική περίοδος έχει ολοκληρωθεί, ορισμένες συμπεριφορές θέτουν σε κίνδυνο το περιβάλλον. Η αρμόδια αντιδήμαρχος σε θέματα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας με ανακοίνωση – δήλωση ζητάει από τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός καθώς οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι ικανές να δημιουργήσουν συνθήκες φωτιάς.

Το τμήμα Περ/ντος και Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με την ΠΥ Ιεράπετρας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση. 

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, 

Μπορεί η αντιπυρική περίοδος να έχει τυπικά κλείσει όμως οι περιβαλλοντικές και θερμοκρασιακές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας, ευνοούν  την εκδήλωση πυρκαγιών.

Πολλοί συμπολίτες μας ανάβουν φωτιά για να κάψουν τα κλαδοκάθαρα ή τα φυτικά τους υπολείμματα.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι τις απαραίτητες  προϋποθέσεις που πρέπει να συνυπάρχουν για το ασφαλές άναμμα της φωτιάς. Αυτές είναι:
  1. Να επικρατεί άπνοια
  2. Να υπάρχει οπωσδήποτε  διαθέσιμο νερό και  λάστιχο  δίπλα στη φωτιά
  3. Να έχετε φροντίσει την αποψίλωση και τον καθαρισμό του χώρου περιμετρικά της φωτιάς σε ακτίνα τουλάχιστον 5 μέτρων  (βέλτιστη ακτίνα 10μ) από την εστία της φωτιάς
  4. Να  είστε απολύτως σίγουροι ότι η φωτιά έχει πλήρως κατασβησθεί όταν θα  εγκαταλείψετε το σημείο όπου την ανάψατε.

Την ευθύνη για την εκδήλωση πυρκαγιάς στην περίπτωση αυτή την έχει εκείνος που επιχείρησε να κάψει  τα προϊόντα και δεν απαλλάσσεται  σε καμία περίπτωση από αυτή  ακόμα και αν λάβει χώρα εκτός αντιπυρικής περιόδου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook