Πώς θα γίνουν τα Χανιά παντός καιρού με τουρισμό όλη τη χρονιά

Στο “τραπέζι” με επίκεντρο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στα Χανιά, κάθισαν στελέχη της Fraport Greece, της Ένωσης Ξενοδόχων ν.Χανίων και αεροπορικών εταιρειών, σε ημερίδα που διοργανώθηκε την περασμένη Τρίτη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές της αγοράς των Χανίων να προσελκύει τουρίστες κα τη χειμερινή περίοδο, με τις αεροπορικές εταιρείες μάλιστα καθώς και του τουριστικού οργανισμού Der Touristik Nordik, να παρουσιάζουν τα προαπαιτούμενα που τίθενται από την πλευρά τους, για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

“Διαπιστώσαμε ότι τόσο οι αεροπορικές εταιρείες όσο και οι Tour Operators ( έχει προηγηθεί και άλλη συνάντηση με Tour Operators ) είναι ανοιχτοί σε αυτή την πρόκληση και διαβλέπουν σημαντικά ποσοστά επιτυχίας, ειδικότερα με το δεδομένο των συνεργασιών και κοινών προσπαθειών από την πλευρά της τοπικής κοινωνίας και των φορέων που εμπλέκονται στον τομέα του τουρισμού”, όπως αναφέρει σήμερα η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων με ανακοίνωσή της στην οποία παρουσιάζονται οι προτάσεις για να γίνουν τα Χανιά τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο.

Μεταξύ άλλων οι ξενοδόχοι επισημαίνουν οτι βασικές προϋποθέσεις για το στόχο αυτό, αποτελούν τα εξής

α) Ανοιχτά καταστήματα στις τουριστικές περιοχές

β) Ο Εμπορικός Σύλλογος να τροποποιήσει τα ωράρια, τουλάχιστον στις τουριστικές περιοχές ώστε οι επισκέπτες μας να μπορούν να κάνουν τις αγορές τους κατά την διάρκεια της όλης της ημέρας.

γ) απαραίτητη προϋπόθεση βελτίωσης υποδομών ( δρόμοι, πεζοδρόμια, δεντροφύτευση, φωτισμός )

δ) ανάπτυξη με προοπτική 5ετίας τουλάχιστον ενός γηπέδου golf

ε) ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού ( περιηγητικός, πολιτιστικός, γαστρονομία κλπ )

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων στην ανακοίνωσή της προσθέτει οτι “με βεβαιότητα δηλώνει ότι τα μέλη της είναι έτοιμα να κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση , με νέες επενδύσεις , εκσυγχρονισμούς , και βελτίωση υποδομών ώστε να μπορούν να υποδεχθούν επισκέπτες τους χειμερινούς μήνες .   Επίσης υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχουμε προτείνει συγκεκριμένο χώρο για την ανάπτυξη γηπέδου golf,γεγονός που θα προσελκύσει επισκέπτες καθώς και θα διαφημίσει τον  τόπο μας.

Αντίστοιχα και η Fraport κινείται σε αυτή την κατεύθυνση με εκπτώσεις 50% στα τέλη προσγείωσης τους μήνες Νοέμβριο – Μάρτιο.

Απομένει καταρχήν οι Δήμοι, όπως και η Περιφέρεια να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα υποδομών, να συντονιστούν με άλλους φορείς και κυρίως με  την ένωση ξενοδόχων, ώστε να καταφέρουμε να πετύχουμε  την σταδιακή άμβλυνση της εποχικότητας.    Είμεθα στην διάθεση όλων των δήμων και φορέων ώστε να κινηθούμε άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση”, καταλήγει η Ένωση Ξενοδόχων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook