Ανακοίνωση για την δήλωση του Γιώργου Δραγασάκη περί κατάργησης του νόμου Κατσέλη εξέδωσε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Την ενόχληση της με αφορμή τα όσα ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Δραγασάκης, εκφράζει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης όπου εξέδωσε και σχετική Ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
"Νοιώθουμε μεγάλη απογοήτευση  ως καταναλωτές, για τα αναφερόμενα του  αρμόδιου Υπουργού σε δημόσιο λόγο του, αναφέροντας  σαυτόν την κατάργηση του ν.Κατσέλη  και  ότι  θα έρθει κάποιο νέο νομικό καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας , μόνο σε ό,τι αφορά τις τράπεζες. Δεν αναφέρθηκε όμως,  σε προστασία από το Δημόσιο,  ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, δήμους, ιδιώτες  κλπ η δήλωση του κυρίου Δραγασάκη ήταν μόνο για τις τράπεζες. Γιατί επί λέξει είπε ότι "συζητάμε με τις τράπεζες να δούμε ποια θα είναι εκείνη η λύση που θα επιτευχθεί σαφώς βεβαίως έχοντας την νομοθετική πρωτοβουλία". Έτσι όλα δείχνουν ότι έρχεται πλήρης ανατροπή  από το νέο έτος 2019 ,στην προστασία των δανειοληπτών και όχι των οφειλετών.
Νοιώθουμε αρκετά απογοητευμένοι,  διότι έγκαιρα ζητήσαμε  από τον κ.Υπουργό την παράταση του νόμου 3869/2010,για ένα έτος ακόμα, για να μη μείνουν εκατοντάδες απροστάτευτοι οφειλέτες και να μη χαθούν εκατοντάδες  σπίτια φτωχών οφειλετών.
Νοιώθουμε αρκετά απογοητευμένοι, καθώς , ο Νόμος Κατσέλη, δέχτηκε αρκετές τροποποιήσεις , και όλες εις βάρος της προστασίας των καταναλωτών και εις όφελος των πιστωτών.

Η δήλωση της Κυβέρνησης , δια στόματος του κυρίου Δραγασάκη ,ότι θα φέρει μέχρι τέλος του έτους Νομοθέτημα προστασίας της κύριας κατοικίας, δεν μας καθησυχάζει , αντίθετα μας σπείρει ανησυχία  και φόβο, διότι η αντικατάσταση αυτή, θα ωφελήσει  ναι μεν κάποιους  οικονομικά αδύναμους δανειολήπτες αλλά λίγους  και όχι συνολικά οφειλέτες.

Και πάλι καλούμε Δημόσια την Κυβέρνηση,  έστω  και  την ύστατη στιγμή, να  προστατεύσει την κύρια κατοικία όσο το δυνατόν  σε περισσότερους δανειολήπτες – οφειλέτες λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλοί από αυτούς βρέθηκαν σε οικονομική  δυσκολία χωρίς την δική τους ευθύνη . 

 Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook