Σοκάρουν οι διάλογοι που είχαν οι αθλητές που έκαναν χρήση αναβολικών με τα μέλη του κυκλώματος που τους τα προμήθευαν - και που τα πλοκάμια του είχαν φτάσει μέχρι την Κρήτη που ήταν το παρασκευαστήριο - καθώς  οι αθλητές έκαναν παράπονα για παρενέργειες και για έντονους πόνους. 

Αθλητής… Jet–ski: «Εχω τέσσερις μέρες πυρετό. Με πονάει όλο μου το σώμα. Δεν μπορώ να κουνήσω το πόδι μου».

31χρονος προμηθευτής αναβολικών: «Μην ανησυχείς. Θα σου δώσω άλλο σκεύασμα. Θα είσαι καλύτερα».

Πρόκειται για μια χαρακτηριστική συνομιλία με αθλητή, ο οποίος παραπονιέται σε μέλος της «Μαφίας» των αναβολικών για τις επικίνδυνες παρενέργειες της χρήσης.

Σε άλλη συνομιλία, αθλητής μπόντι μπίλντινγκ εκφράζει τα παράπονά του σε 28χρονο μέλος του κυκλώματος για πλήθος σοβαρών συμπτωμάτων και παρενεργειών της χρήσης των σκευασμάτων που τον προμήθευε, με τον κατηγορούμενο να του απαντά: «Μην κάνεις έτσι. Αυτά τα συμπτώματα είναι συνηθισμένα παγκοσμίως στους χρήστες». Στη συνέχεια τον συμβουλεύει να πάρει… «Cialis» για τη στυτική δυσλειτουργία. Η διακίνηση των αναβολικών γινόταν με ταχυμεταφορές και σε συσκευασίες για… σοκολατάκια και σκυλοτροφές!

Ανάμεσα στα 11 άτομα που συνέλαβαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας είναι και ένας 41χρονος αθλητής του μπόντι μπίλντινγκ. Σημειώνεται ότι από τους τρεις κατηγορούμενους που χθες οδηγήθηκαν στον ανακριτή οι δύο προφυλακίστηκαν, ενώ αύριο, Παρασκευή, θα περάσουν οι υπόλοιποι οκτώ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν και την κατηγορία ξεπλύματος βρόμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Ο «αρχηγός», σύμφωνα με τη δικογραφία, διοχέτευε απευθείας αναβολικά σε αθλητές εν όψει της συμμετοχής τους σε επικείμενους αγώνες μπόντι μπίλντινγκ, παρέχοντας ταυτόχρονα και τις απαραίτητες οδηγίες για τον τρόπο λήψης τους. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του σε τηλεφωνική συνομιλία: «Του έδωσα και βγήκε 3ος». Είναι ιδιοκτήτης ατομικής εταιρίας, με δραστηριότητα «Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα», στο οποίο διαπιστώθηκε ότι παραδόθηκε δέμα με αναβολικά. Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του προέκυψε η προμήθεια αναβολικών σε τουλάχιστον τρεις αθλητές, δύο γυναίκες και έναν άνδρα, οι οποίοι συμμετείχαν σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μπόντι μπίλντινγκ, τους οποίους συνόδευσε με ακόμη έξι αθλητές.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε στις 8 Ιουνίου 2018 όταν στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εντοπίστηκαν χάρτινα κουτιά που είχαν ενδείξεις πως περιείχαν αναβολικά χάπια. Από την έρευνα των αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας προέκυψαν οι εμπλεκόμενοι και ο τρόπος δράσης του κυκλώματος που έφερνε πρώτες ύλες από την Κίνα και παρασκεύαζε τα αναβολικά σε εργαστήριο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook