Διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες της Τσουδερών

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο Χανίων απέστειλαν καταστηματάρχες της οδού Τσουδερών, κατά του ορισμού νέας διαδρομής της λιτάνευσης της  εικόνας των Εισοδίων της Θεοτόκου της Μητρόπολης, η οποία δεν συμπεριλαμβάνει τα καταστήματα της Τσουδερών.

Όπως αναφέρουν οι καταστηματάρχες, αυτή η εξαίρεση γίνεται μετά από δεκαετίες και ζητούν να μην ισχύσει αλλά να ακολουθηθεί η διαδρομή που εδώ και χρόνια γίνεται.

Αξίζει να σημειωθεί, οτι στην οδό Χάληδων είναι σε εξέλιξη εργασίες για την αναβάθμισή της, από την Μητρόπολη και κάτω, μέχρι το τέλος της οδού, και ενδεχομένως η αλλαγή στην διαδρομή της λιτάνευσης της εικόνας, να σχετίζεται με αυτές. Απομένει η απάντηση στην διαμαρτυρία των καταστηματαρχών για να ξεκαθαρίσει αν μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημά τους.

Η επιστολή των καταστηματάρχων έχει ως εξής

“Σεβασμιότατε
Αξιότιμε κύριε Ανιπεριφερειάρχη 
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε

Με μεγάλη μας λύπη , πληροφορηθήκαμε την αλλαγή της διαδρομής της λιτάνευσης της θαυματουργού εικόνας των Εισοδίων της Θεοτόκου του Μητροπολιτικού μας Ναού μετά από δεκαετίες.

Στη νέα διαδρομή δεν περιλαμβάνεται η οδός Τσουδερών που βρίσκονται τα καταστήματα μας.

Νομίζουμε ότι είναι άδικο , καθώς στερούμαστε το δικαίωμα να λάβουμε την ευλογία της θαυματουργού εικόνας τόσο εμείς όσο και οι οικογένειες μας καθώς  επίσης και οι δεκάδες συμπολίτες μας , οι οποίο δεν γνωρίζουν την αιφνιδιαστική αυτή αλλαγή.

Παράκληση όλων μας είναι, η διαδρομή της λιτάνευσης να ακολουθήσει την ίδια διαδρομή που ισχύει εδώ και χρόνια.

Με σεβασμό ,
Οι καταστηματάρχες της οδού Τσουδερών”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook