Με την ελληνική σημαία “ντυμενο” το μνήμα – Υπολογίζεται οτι περίπου 2000 άτομα έφτασαν στις Βουλιαράτες για την κηδεία 

Τελευταία ενημέρωση: 16.19

Σε φορτισμένο κλίμα και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας έγινε η προσέλευση του κόσμου στο χωριό Βουλιαράτες όπου λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ξεκίνησε η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Περίπου 2.000 άνθρωποι έφτασαν στο χωριό για την τελετή και μάλιστα σχεδόν όλοι κρατούν ελληνικές σημαίες. Νωρίτερα, στην πλατεία του χωριού έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Επίσης υπήρξαν συνθήματα και για τη Μακεδονία και σημαίες στις οποίες αναγράφεται: «Η Μακεδονία είναι ελληνική». Μάλιστα υπήρχαν και πολλοί δημοσιογράφοι όχι μόνο από Ελλάδα αλλά και από Αλβανία. Το σύνθημα που ακούγεται περισσότερο είναι το «Κωνσταντίνε ζεις, εσύ μας οδηγείς»

Δείτε σε απευθείας μετάδοση 

Στη νεκρώσιμη πομπή ακούστηκαν μοιρολόγια και τραγούδια της Βορείου Ηπείρου, ενώ οι περισσότεροι από όσους την ακολούθησαν ήταν ταλαιπωρημένοι από το πολύωρο ταξίδι που έκαναν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας για να φτάσουν στο χωριό και από τους εξονυχιστικούς ελέγχους που υπέστησαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα. 

 

Αυξημένοι έλεγχοι στα σύνορα

Οι αυξημένοι έλεγχοι στα ελληνοαλβανικά σύνορα προκάλεσαν την αντίδραση των Ελλήνων καθώς οι αλβανικές αρχές στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα ατόμων με διάφορες προφάσεις.

Σύμφωνα με καταγγελίες δεν επετράπη η είσοδος ατόμων με ελληνικές σημαίες και μπλούζες που αναγράφουν «Βόρεια Ήπειρος», ενώ οι αρχές της Αλβανίας εμπόδισαν έναν άνδρα που είχε τατουάζ με την ελληνική σημαία να περάσει στη χώρα.

Την ίδια στιγμή το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fax News έκανε λόγο για τέσσερις προαγωγές ελλήνων με την κατηγορία της υποκίνησης εθνικιστικού και θρησκευτικού μίσους.

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία έως τις 12:30 είχαν περάσει τα σύνορα 1.100 Έλληνες, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 2.000 βρέθηκαν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Τα πρακτορεία έδωσαν και φωτογραφίες από το νεκροταφείο του χωριού του Κ. Κατσίφα και του τάφου του ο οποίος ήταν σκεπασμένος με την ελληνική σημαία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook