Πρωταθλήτρια εισερχόμενου τουρισμού στην Ευρώπη αναδεικνύεται η Ελλάδα καθώς μόλις μία στις 4 διανυκτερεύσεις που πραγματοποίησαν στη χώρα επισκέπτες εντός της ΕΕ το 2017 αντιστοιχεί σε Έλληνες ταξιδιώτες, με το υπόλοιπο ποσοστό (58% περίπου) να ανήκει σε Ευρωπαίους.

Οι ταξιδιώτες εκτός ΕΕ αντιπροσωπεύουν το 22% περίπου των διανυκτερεύσεων στην Ελλάδα.

Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, Eurostat, η οποία παρουσιάζει το μερίδιο διανυκτερεύσεων Ευρωπαίων ταξιδιωτών στις χώρες της Ευρώπης.

Η κυριαρχία του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα σε σχέση με τον εσωτερικό, έρχεται σε αντίθεση με τη γενική εικόνα των ευρωπαϊκών χωρών, όπου το 52% αντιστοιχεί σε κατοίκους (εσωτερικός τουρισμός) έναντι 35% που αντιπροσωπεύει τους διεθνείς τουρίστες εντός ΕΕ. Οι διεθνείς τουρίστες από αγορές εκτός της ΕΕ έχουν μερίδιο 13% στις διανυκτερεύσεις στην ΕΕ.

Το 2017, οι Ευρωπαίοι πραγματοποίησαν 1,2 δις. ταξίδια για τουρισμό, εκ των οποίων το 94% είχε προορισμό την ΕΕ αλλά και εσωτερικούς προορισμούς της χώρας τους.

Από την έρευνα προκύπτει ότι χαμηλά βρίσκονται και οι διανυκτερεύσεις εσωτερικού τουρισμού σε Μάλτα, Κροατία, Λουξεμβούργο και Κύπρο, με σημαντικά μικρότερο μερίδιο (κάτω του 5%) σε σχέση με τις διανυκτερεύσεις επισκεπτών από την ΕΕ.

Το υψηλότερο ποσοστό διανυκτερεύσεων από κατοίκους ή Ευρωπαίους μη κατοίκους επισκέπτες σημειώνει η Πολωνία (94%). Η Μάλτα είχε το υψηλότερο μερίδιο διανυκτερεύσεων από επισκέπτες των χωρών της ΕΕ (84%) και η Κύπρος το υψηλότερο ποσοστό διανυκτερεύσεων από τουρίστες εκτός ΕΕ (36%).

Τα στοιχεία δημοσιεύονται σήμερα με αφορμή την Ημέρα Ευρωπαϊκού Τουρισμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook