Τα σχολεία στα οποία θα παρέχεται καθημερινά ζεστό γεύμα στα παιδιά

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνει ότι στο πρόγραμμα διανομής καθημερινών ζεστών γευμάτων εντάχθηκαν 762 σχολεία τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, 60 σχολικές μονάδες σήμερα, Πέμπτη 8/11, ενώ επιπλέον 12 σχολεία εντάσσονται την Δευτέρα 12/11.

Το πρόγραμμα απευθύνεται συνολικά σε 153.244 μαθητές, 950 σχολείων όλης τη χώρας.

Μεταξύ αυτών είναι και σχολεία στην Κρήτη και συγκεκριμένα 18 σχολεία του Ηρακλείου.

(πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Όπως δήλωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου:

«Η διανομή σχολικών γευμάτων εξελίσσεται με απόλυτη επιτυχία. Διαπιστώνουμε καθημερινά, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, από τα μηνύματα που δεχόμαστε από όλη την Ελλάδα, ότι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί αγκαλιάζουν τον θεσμό. Στόχος μας, τα επόμενα χρόνια, το πρόγραμμα να επεκταθεί σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας».

Ειδικότερα, μετά τον ανοιχτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό τον οποίο διεξήγαγε ο ΟΠΕΚΑ, το πρόγραμμα καλύπτει μέχρι στιγμής το 90% των μαθητών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν.

Επισημαίνεται πως, λόγω υπαιτιότητας του αναδόχου, το πρόγραμμα σε 12 σχολεία των Δήμων Θερμαϊκού και Ωραιοκάστρου θα ξεκινήσει την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου.

Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί από διαγωνιζόμενες εταιρείες.

Σε αυτόν τον σύνδεσμο μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να βρει τα σχολεία όλης της Ελλάδας που εντάσσονται στο πρόγραμμα:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook