“Πίστεψα οτι αν ξαναγυρίσω στο σχολείο θα βελτιώσω τη ζωή… αλλά αυτοί το αναιρούν“, λέει μαθητής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά – Τι διαμήνυσαν στον Υπουργό – Εξελίξεις μέσα στην ημέρα προμηνύει ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά πραγματοποιούν καθηγητές και μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά, συνεχίζοντας το χορό των κινητοποιήσεων για την μη έγκριση πέντε τμημάτων ειδικοτήτων του σχολείο, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι μαθητές να αποκλείονται από την τη συνέχιση των σπουδών τους.

Οι συγκεντρωμένοι διαμήνυσαν μέσω του Γραμματέα της Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Παπανδρέου που βρέθηκε έξω από το κατάληψη κτίριο, οτι οι μαθητές και οι καθηγητές θα φύγουν από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ μόνο αν το Υπουργείο αναιρέσει την απόφασή του και εγκρίνει τη λειτουργία των τμημάτων.

Ο Ανδρέας Κουτσογιαννάκης από το Καστέλι, μαθητής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά, σε συνομιλία που είχε με τον κ. Παπανδρέου, έκανε σαφές οτι περιμένουν από το Υπουργείο συγκεκριμένη απάντηση και όχι δέσμευση για λύση του προβλήματος ενώ σε δηλώσεις του, στη συνέχεια έκανε λόγο για “ανευθυνουπεύθυνους” που αναιρούν την αξία που έχει το σχολείο για τους μαθητές.

“Πίστεψα σε μια ιδέα, πίστεψα οτι αν ξαναγυρίσω στο σχολείο θα βελτιώσω τη ζωή και συγχρόνως θα δώσω το παράδειγμα στα δικά μου παιδιά και στα παιδιά της γειτονιάς μου. Το σχολείο δεν είναι μόνο μάθηση, είναι πολλά πράγματα. Όλα όμως καλά, μαζεμένα. Σήμερα λοιπόν, αυτοί εδώ οι άνθρωποι που εμπλέκονται, όλοι οι υπευθυνοανεύθυνοι μας το αναιρούν. Λέω υπευθυνοανεύθυνοι γιατί δίνουν υπεύθυνες απαντησεις στα λόγια, καμία όμως υπεύθυνη “απάντηση” στην πράξη. Όλοι δεσμεύονται οτι κάτι έχουν κάνει και τίποτα δεν γίνεται. Θεωρώ οτι όλοι αυτοί πια είναι περιττοί. Είναι εντελώς περιττοί. Δεν ξέρω που αλλού θα πρέπει να πάω να φωνάξω, γιατί εγώ αν δεν μπορώ να είμαι στο σχολείο ή δεν μπορώ να είμαι στο σπίτι του, θα πρέπει δυστυχώς να φιλοξενηθώ κάπου. Εκεί έχω φτάσει από δικές του ενέργειες. Σε απόγνωση”, σημείωσε οργισμένος ο κ. Κουτσογιαννάκης.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Ν.Ε Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαίωσε τους συγκεντρωμένους οτι ύστερα από επαφές του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ,  με το αρμόδειο υπουργείο, έλαβε θετική απάντηση ως προς την ικανοποίηση του αιτήματος μη κατάργησης των τμημάτων και μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, σήμερα κιόλας να υπάρχει εξέλιξη που θα δώσει οριστική, θετική λύση στο  πρόβλημα.

΄Όπως σημείωσε ο κ. Παπανδρέου

“Ο ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά δηλώνει οτι συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των καθηγητών και των μαθητών να παραμείνει το status quo του σχολείου ως έχει. Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση του Υπουργείου να συγχωνεύσει τα συγκεκριμένα τμήματα. Μπορεί ο δήμος Πλατανιάς να είναι όμορος δήμος με τα Χανιά αλλά ο Ταυρωνίτης στον οποίο γίνονται τα μαθήματα απέχει 25 χλμ. Είναι βάναυσο και απάνθρωπο να υποχρεώνουμε εργαζόμενους μαθητές να προσθέτουν 50 χλμ καθημερινά στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν γνώση και το απολυτήριο που τους χρειάζεται για τη ζωή τους.

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα τους. Έχουμε έρθει σε επαφή και με το Υπουργείο Παιδείας, την υφυπουργό και τον Υπουργό. Θεωρούμε και θέλουμε να πιστεύουμε οτι σύντομα θα λυθεί το θέμα και αυτό να γίνει ακόμα και σήμερα. Οι απαντήσεις που έχουμε λάβει από το Υπουργείο είναι θετικές”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook