Καθηγητές και μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά, πραγματοποίησαν κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, ζητώντας να αρθεί η απόφαση περί κατάργησης τμημάτων και ειδικοτήτων που οδηγεί ουσιαστικά μαθητές, λίγο πριν την ολοκλήρωση των σπουδών της, να εγκαταλείψουν το σχολείο.

Εξέχουσα μορφή του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε έξω από το υπό κατάληψη κτιριο, δέχτηκε τα πυρά μαθητών που ζήτησαν καθαρή απάντηση και όχι ευχολόγια για την συνέχιση λειτουργίας όλων των τμημάτων και των ειδικοτήτων του σχολείου. Μάλιστα μαθητής, που είναι γονέας και το απόγευμα φοιτά στο σχολείο, ζήτησε από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένη δήλωση, ονομαστική και συγκεκριμένη, τόσο από τα τοπικά στελέχη όσο και από τους αρμόδιους στο Υπουργείο, οτι “ναι” το ΕΠΑΛ θα λειτουργήσει κανονικά όπως στο παρελθόν, χωρίς συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, θες από κεκτημένη ταχύτητα, θες από επίδειξη “αριστεροσύνης”, θες από την πεποίηθηση οτι μπορεί να ισχυρίζεται οτι θέλει χωρίς να λάβει απάντηση, αποκρίθηκε στον μαθητή λέγοντάς του οτι “δήλωση δεν κάναμε οταν μας ζητήθηκε από αλλού”, εννοώντας την περίοδο των αριστερών διώξεων, τότε που το να μεινει κάποιος συνεπής σε αυτά που πιστεύει, έθετε σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή. Τότε δηλαδή που η “κωλοτούμπα” ήταν άγνωστη λέξη και η δήλωση μετανοίας, στιγμάτιζε τη ζωή και τη συνείδηση αυτών που την υπέγραφαν.

Ο μαθητής, άνθρωπος της εργασίας και απόλυτα συνειδητοποιημένος για το λόγο που επέστρεψε στα θρανία, έδωσε πληρωμένη απάντηση στον αριστερό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντάς του. “Καλά μη μιλας εσύ, δήλωση δεν σου ζητήθηκε εσένα ποτέ”, “γειώνοντας” με μιας την αριστερή έπαρση του συνομιλητή του.

Ο μαθητής έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Αυτή η εύκολη και κενή περιεχομένου επίδειξη αριστεροσύνης, την εποχή των “έντιμων συμβιβασμών” και των ιερών συμφωνιών, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί.

Ή ως ένα απόσπασμα σεναρίου από τους “Απαράδεκτους”, στη σειρά που πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα και χιουμοριστικά διακωμωδήθηκε η καπήλευση αριστερών αγώνων από ανθρώπους που η ζωή τους έδειχνε οτι δεν είχαν καμία συνέπεια ή σχέση με αυτούς.

Δείτε και γελάστε

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook