Η ΝΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΧΑΝΙΩΝ σε συνεδρίαση της, την 8-11-2018  για το εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανια, συζήτησε το θέμα που έχει προκύψει για το νυχτερινό σχολείο και με ανακοίνωσή τους ζητούν από όλους τους εμπλεκόμενους αρμοδίους, τον Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και κυρίως τον Υπ.Παιδείας, να δώσουν λύση στο πρόβλημα, με την συνέχιση λειτουργίας των τμημάτων που είναι υπό κατάργηση.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

“Μετά την απροειδοποίητη, απαράδεκτη και μεθοδευμένη αλλαγή μοριοδότησης  και απένταξης των σχολείων της Καντάνου από δυσπρόσιτα, με αποτέλεσμα την αναστάτωση και δημιουργία πρόσθετων προβλημάτων σε σχολεία με ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, άλλαξαν την προβλεπόμενη ζώνη ένταξης του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά, με αποτέλεσμα το κλείσιμο σημαντικών τμημάτων του Σχολείου, με απώτερο ίσως σκοπό το οριστικό κλείσιμο του.

Το ΕΠΑΛ Πλατανιά εξυπηρετεί τις ανάγκες για γνώσεις και μόρφωση σε μαθητές και μαθήτριες ενός ημιορεινού Δήμου και  όχι μόνο.

Καλούμε τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων και τον Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης, που αντιμετωπίζουν το θέμα ως Πόντιοι Πιλάτοι αλλά κυρίως τον Υπουργό Παιδείας να δώσουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ λύση στο πρόβλημα, ώστε απρόσκοπτα να συνεχίσει την τόσο σημαντική προσφορά του στον Δήμο Πλατανιά, αλλά γενικώτερα στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Χανίων”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook