Η παραλιακή έπαυλη των… 750 εκατ. δολαρίων

Μπορεί το Μπάκιγχαμ να συνεχίζει να είναι το ακριβότερό σπίτι της οικουμένης με αξία 1,5 δισ. δολαρίων, αυτό είναι όμως σωστό παλάτι!

Εμείς θα μιλήσουμε αντιθέτως για ένα σπίτι κοινών θνητών, όσο κοινοί μπορούν βέβαια να είναι θνητοί τύπου κροίσοι και μεγιστάνες.

Για μια έπαυλη στη Χρυσή Ακτή της Γαλλίας θα κάνουμε λόγο, μια υπέροχη βίλα μπελ επόκ που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα το λονδρέζικο ανάκτορο. Για την περιβόητη Villa Leopolda ο λόγος, την έπαυλη που αποτιμάται στα 750 εκατ. δολάρια, όντας σταθερά στην πρώτη πεντάδα των ακριβότερων κατοικιών του πλανήτη εδώ και δεκαετίες.

Ιδιοκτησίας της Lily Safra, της βραζιλιάνας κοσμικής και χήρας του μεγιστάνα λιβανέζου τραπεζίτη και επιχειρηματία Edmond Safra, η τεραστίων διαστάσεων έκταση περιλαμβάνει θερμοκήπιο επαγγελματικών προδιαγραφών, ελικοδρόμιο και ανεξάρτητο κτίσμα-ξενώνα μεγαλύτερο από τις περισσότερες βίλες των εκατομμυριούχων του πλανήτη.

Κι αν σας θυμίζει κάτι, είναι πράγματι η έπαυλη που έπαιξε στο «Κυνήγι του κλέφτη» του Άλφρεντ Χίτσκοκ το 1955 και πλήθος ακόμα κινηματογραφικών έργων.

Εγκατεστημένη στο Villefranche-sur-Mer της Γαλλικής Ριβιέρας, έχει περάσει από πολλά χέρια, μεταξύ αυτών και ο Τζιάνι Ανιέλι, ενώ στην ιδιοκτησία των Safra περιήλθε τo 1987.

Η έπαυλη χτίστηκε το 1931 από αμερικανό αρχιτέκτονα σε έκταση που ανήκε άλλοτε στον βασιλιά του Βελγίου, Λεοπόλδο Β’, την οποία είχε κάνει δώρο σε μια μαρκησία ερωμένη του. Από τον οποίο πήρε εξάλλου και το όνομά της.

Ανείπωτες περιπέτειες γνώρισε έκτοτε και θρύλος έγινε στα χρόνια των Safra, όταν ζούσε ακόμα ο Edmond. Ο οποίος τη χρησιμοποιούσε μόνο για τα περίφημα πάρτι του, καθώς προτιμούσε να μένει στο ρετιρέ του στο Μονακό, καμιά 15αριά χιλιόμετρα μακριά. Είχε θωρακίσει μάλιστα τη Villa Leopolda με συστήματα ασφαλείας από πρώην ισραηλινούς κομάντο, και πάλι προτιμούσε όμως την ασφάλεια του διαμερίσματος στο Πριγκιπάτο.

Ο ρώσος δισεκατομμυριούχος Mikhail Prokhorov εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής της το 2008, αν και η πώληση δεν τελεσφόρησε. Η προκαταβολή των 39 εκατ. δολαρίων που είχε δώσει ο Ρώσος στη Safra αποτέλεσε αιτία μεγάλης δικαστικής διαμάχης, με τα γαλλικά δικαστήρια να την αποδίδουν τελικά στη χήρα τον Νοέμβριο του 2012…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook