Μείωση στα Χανιά η επιβατική κίνηση αλλά αύξηση στο σύνολο των αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport

Πτώση του ποσοστού αφίξεων στο αεροδρόμιο Χανίων κατά -7,1 & καταγράφηκε τον φετινό Οκτώβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι

Συγκεκριμένα η κίνηση παρουσιάζει τον Οκτώβριο του 2018 μια “βουτιά” κατά -36.4% στους επιβάτες εσωτερικού, ενώ στους επιβάτες εξωτερικού παρουσιάζει άυξηση 2.3%

Στο σύνολο ωστόσο η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας που διαχειρίζεται η Fraport Greece, καταγράφει αύξηση 6,1% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη Fraport, το σύνολο των επιβατών διαμορφώθηκε σε 2,45 εκατ. περίπου έναντι 2,35 εκατ. τον Οκτώβριο του 2017.

Η αύξηση της επιβατικής κίνησης οφείλεται στην κίνηση εξωτερικού, η οποία σημείωσε αύξηση 7,7% με 1,89 εκατ. διεθνείς επιβάτες, ενώ η κίνηση εσωτερικού είχε οριακή αύξηση 1,1%.

Τις μεγαλύτερες αυξήσεις επιβατικής κίνησης παρουσίασε το αεροδρόμιο Σάμου (+36,1%), το αεροδρόμιο Κεφαλονιάς (+27,6%) και το αεροδρόμιο Μυτιλήνης (+20,3%). Το σύνολο των πτήσεων στα 14 αεροδρόμια είχε αύξηση 8,5%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook