Αντίθετη η ΔΗΜΑΡ Ηρακλείου για τη διαδικασία επιλογής υποψηφίου απ’το ΚΙΝΑΛ, την οποία καταγγέλει ως προσχηματική – Θα συνεδριάσει για να αποφασίσει τι στάση θα κρατήσει

Την αντίθεσή της στην εκδήλωση στήριξης υποψηφιου για το δήμο Ηρακλείου από το ΚΙΝΑΛ, εκφράζει η  ΔΗΜ.ΑΡ. Ηρακλείου κιαθώς όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, η υποστήριξη συγκεκριμένου υποψηφίου θα τραυματίσει τη συνοχή του χώρου από τον οποίο προέρχονται και άλλες υποψηφιότητες για τη δημαρχία στο Ηράκλειο.

Υπενθυμίζεται οτι το μεσημέρι του Σαββάτου, το ΚΙΝΑΛ Ηρακλείου γνωστοποίησε οτι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του  Γιάννη Κουράκη, για τον δήμο Ηρακλείου.

Επίσης, η ΔΗΜΑΡ καταγγέλει οτι η διαδικασία επιλογής υποψηφίου όπως δρομολογήθηκε είναι προσχηματική καθώς όπως επισημαίνεται δεν προηγήθηκε ευρεία και ανοικτή διαβούλευση με τα μέλη του ΚΙΝ.ΑΛ. και την τοπική κοινωνία. Μετά από όλα αυτά η  ΔΗΜ.ΑΡ. θα συνεδριάσει για το ποια στάση θα κρατήσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ Ηρακλείου έχει ως εξής:

Η ΔΗΜ.ΑΡ. Ηρακλείου, με δεδομένο ότι σειρά αξιόλογων στελεχών του Κινήματος Αλλαγής θέτουν υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου Ηρακλείου, θεωρεί ότι η υποστήριξη συγκεκριμένου υποψηφίου από το ΚΙΝ.ΑΛ. θα δημιουργήσει αναίτιες αντιθέσεις και συγκρούσεις, που θα τραυματίσουν τη συνοχή του χώρου, ιδιαίτερα ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών που πιθανώς να συμπέσουν με τις δημοτικές. Γι αυτό το λόγο πιστεύουμε ακράδαντα ότι δεν θα πρέπει το ΚΙΝ.ΑΛ. να εκφράσει στήριξη σε έναν εκ των υποψηφίων κι αυτή την άποψη κατέθεσε στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε.

Επιπλέον, η διαδικασία επιλογής υποψηφίου όπως δρομολογήθηκε, φαίνεται να είναι προσχηματική, καθώς δεν προηγήθηκε ευρεία και ανοικτή διαβούλευση με τα μέλη του ΚΙΝ.ΑΛ. και την τοπική κοινωνία. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου της ΔΗΜ.ΑΡ. θα συνεδριάσει για το ποια στάση θα κρατήσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook