Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στην ευρύτερη περιοχή, οργανώνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 στην κεντρική πλατεία της πόλης, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμος, επιδιώκει  να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση καθώς αναμένεται να προχωρήσει στην συλλογή υπογραφών, που καταδεικνύουν αν μη τι άλλο την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας, για τις  νέες αντικειμενικές αξίες,  όπου προβλέπονται αναπροσαρμογές στον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας ακινήτων. 

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, σύμφωνα με τον χάρτη της αγοράς ακινήτων η μεγαλύτερη αύξηση σημειώνεται στον Άγιο Νικόλαο 54%, στις τιμές ζώνης. Στην συγκεκριμένη περιοχή, η κατώτερη τιμή από 650 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο κάνει άλμα στα 1.000 ευρώ το τετραγωνικό.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, γνωστοποιώντας την απόφαση που ελήφθει στην συνεδρίαση του Δ.Σ και αφορά την  προσφύγη στο αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο κατά την Υπουργικής Απόφασης για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στο Δήμο , έκανε γνωστό ότι το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης , θα επιχειρηθεί η ενημέρωση φορέων και πολιτών για την “ειδική” μεταχείριση που επιφυλάχθηκε στην πόλη και στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου, από το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ θα ζητηθεί η ακύρωση της υπουργικής απόφασης και η άρση της αδικίας που σημειώνεται σε βάρος του Δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook