Σημαντικά προβλήματα, δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αντιμετωπίζουν τα σχολεία στο Μυλοπόταμο, που υπολειτουργούν, σύμφωνα με καταγγελίες μαθητών και εκπαιδευτών, λόγω έλλειψης καθηγητών.

Ο υπεύθυνος παιδείας Δήμου Μυλοποτάμου κ. Μανούσος Κλάδος, σε δήλωσή του, ζητά την άμεση κάλυψη των κενών στις θέσεις εκπαιδευτικών αλλά και  μια συγνώμη από όλους όσους όπως χαρακτηριστικά λέει ” είναι βολεμένοι στις καρέκλες τους, δεν έχουν  την ικανότητα να προγραμματίσουν και να καλύψουν όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες παιδιών, που αναγκάζονται και μεταφέρονται τόσα χιλιόμετρα κάθε πρωί και κάθε απόγευμα, χωρίς να κάνουν πλήρες πρόγραμμα στα σχολεία τους, μένοντας ώρες και ώρες στους δρόμους περιμένοντας τα λεωφορεία.  Απαιτούμε να ζητήσουν συγνώμη από αυτά τα παιδιά, από τους γονείς τους, από την κοινωνία, που «πληρώνει το μάρμαρο» της ανικανότητα τους να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους απέναντι στην δημόσια και δωρεάν παιδεία.»

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κλάδου έχει ως εξής:

Με αφορμή την συνεχιζόμενη αναστάτωση στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Μυλοποτάμου, λόγω έλλειψης καθηγητών, αλλά και τις καταλήψεις στο ΓΕΛ Περάματος και στο Γυμνάσιο Κράνας, ο υπεύθυνος παιδείας Δήμου Μυλοποτάμου κ. Μανούσος Κλάδος, προέβη στην εξής δήλωση:

«Δυστυχώς, δύο μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα σχολεία του Δήμου Μυλοποτάμου υπολειτουργούν. Οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών έχουν εξοργίσει την τοπική κοινωνία, η οποία δεν μπορεί να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί φέτος το Υπουργείο Παιδείας και οι υπηρεσίες του.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, βιώνουν μια πρωτοφανή αναστάτωση, οι καταλήψεις είναι συνεχείς και οι διαμαρτυρίες εντείνονται, καθώς μέρα με την μέρα, οι ελπίδες για αντιμετώπιση του προβλήματος αποδεικνύονται φρούδες.  

Στην τρέχουσα χρονική συγκυρία τα σχολεία του Δήμου Μυλοποτάμου έχουν ανάγκη εκπαιδευτικούς για την υλοποίηση μαθημάτων ως ακολούθως:  

Γυμνάσιο Γαράζου: Μαθηματικά, Θρησκευτικά, Τεχνολογία, Οικιακή Οικονομία, Καλλιτεχνικά και μουσική. Χρειάζεται επίσης ένας μαθηματικός και ένας φιλόλογος για το τμήμα ένταξης. 

Γυμνάσιο Κράνας: Δύο καθηγητές για φιλολογικά μαθήματα και από ένας για μαθηματικά, θρησκευτικά, μουσική, καλλιτεχνικά και τεχνολογία. 
Γυμνάσιο Πανόρμου: Μαθηματικά, φυσική, θρησκευτικά, τεχνολογία, καλλιτεχνικά, μουσική. 

Γυμνάσιο Περάματος: Μαθηματικά, τεχνολογία, αγγλικά και μουσική. 

ΓΕΛ Περάματος: δύο μαθηματικοί, ένας πληροφορικής και ένας καλλιτεχνικών.

ΓΕΛ Πανόρμου: μαθηματικά, θρησκευτικά και καλλιτεχνικά. 

ΕΠΑΛ Γαράζου: Γεωπονία, αγγλικά, φιλολογικά μαθήματα, μαθηματικά, θρησκευτικά. 

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για όλη αυτή την κατάσταση και απαιτούμε την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών. 

Παράλληλα δε, απαιτούμε μια συγνώμη. Μια συγνώμη από όλους όσοι βολεμένοι στις καρέκλες τους, δεν έχουν την ικανότητα να προγραμματίσουν και να καλύψουν όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες παιδιών, που αναγκάζονται και μεταφέρονται τόσα χιλιόμετρα κάθε πρωί και κάθε απόγευμα, χωρίς να κάνουν πλήρες πρόγραμμα στα σχολεία τους, μένοντας ώρες και ώρες στους δρόμους περιμένοντας τα λεωφορεία. 

Απαιτούμε να ζητήσουν συγνώμη από αυτά τα παιδιά, από τους γονείς τους, από την κοινωνία, που «πληρώνει το μάρμαρο» της ανικανότητα τους να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους απέναντι στην δημόσια και δωρεάν παιδεία.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook