Περίπου 50.000 άνθρωποι μετείχαν στην κινητοποίηση στο Μόντρεαλ

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Σάββατο στο Μόντρεαλ για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σε μια άνευ προηγουμένου σε μέγεθος κινητοποίηση που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην μητρόπολη αυτή του Κεμπέκ.

Διαδηλώσεις γι’αυτόν τον σκοπό στις οποίες μετείχαν πολλές χιλιάδες άνθρωποι έγιναν ταυτοχρόνως σε περίπου 10 πόλεις του Κεμπέκ.

Πολίτες όλων των ηλικιών μετείχαν στην κινητοποίηση αυτή κατά του φαινομένου του θερμοκηπίου, η οποία είχε ως στόχο να ασκήσει πιέσεις στην νέα κυβέρνηση του Κεμπέκ να εντάξει στις προτεραιότητές της την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Περίπου 50.000 άνθρωποι μετείχαν στη διαδήλωση στο Μόντρεαλ, σύμφωνα με τους διοργανωτές, καθώς η καναδική αστυνομία δεν δίδει ποτέ εκτιμήσεις από την πλευρά της για τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις.

Παρόντες στη διαδήλωση ήταν βουλευτές από όλα τα κόμματα της Εθνοσυνέλευσης του Κεμπέκ, συμπεριλαμβανομένων τριών υπουργών της κυβέρνησης του Συνασπισμού για το Μέλλον του Κεμπέκ (κεντροδεξιό CAQ), του πρωθυπουργού Φρανσουά Λεγκό, το οποίο κέρδισε τις τοπικές εκλογές της 1ης Οκτωβρίου με ένα πρόγραμμα στο οποίο δεν δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στο περιβάλλον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook