Ο Κωνσταντίνος Κοτσίφας υπεραγαπούσε την 13χρονη κόρη του αλλά και την γυναίκα του από την Κρήτη, την οποία είχε παντρευτεί όταν εκείνη ήταν 17 ετών

Συγκλονιστικά ειναι τα όσα αναφέρει η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα που έπεσε νεκρός από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Η Βασιλική Κοτσίφα, που ζει τον εφιάλτη κάθε μανας, να χάσει το παιδί της, μίλησε στην Espresso για τον μονάκριβο γιο της και τις τραγικές στιγμές που βιώνει από την ημέρα που τον έχασε.

Ο 35χρονος ομογενής είχε μια 13χρονη κόρη η οποία όπως λέει η μητέρα του ήταν η μεγάλη του αδυναμία. Την απέκτησε με την συζυγό του, μια 17χρονη κοπέλα από την Κρήτη,  όταν ήταν πολύ μικρός και όπως αναφέρει η μητέρα του, ο γιος της υπεραγαπούσε και την γυναίκα του, την μικρή κρητικοπούλα με την οποία μέχρι και σήμερα η οικογένεια την έχει ως κόρη της.

“Την κορούλα του τη λάτρευε. Τρελαινόταν. Γιατί και εκείνος παιδί ήταν όταν έγινε πατέρας, μόλις 19 ετών. Η γυναίκα του ήταν 17 ετών από την Κρήτη, την οποία υπεραγαπούσε και εκείνη. Την είχαμε και την έχουμε σαν κόρη μας ακόμα και σήμερα. Πηγαίναμε όλοι μαζί στον Πόρο, που είναι το άλλο μου παιδί, και κάθε καλοκαίρι κάναμε όλοι μαζί τα μπάνια”, σημεώσε η μητέρα του.

Συγκινητική ήταν η αναφορά της για τις στιγμές που ζει μετά το θάνατο του γιου της:

“Το μόνο που αποζητώ είναι να έρθει να με πάρει, να είμαι μαζί του. Παρακαλάω την Παναγία να πάω κοντά του, να τον βρω. Όμως θα κάνω υπομονή μέχρι να μεγαλώσει η κορούλα του, η Βασιλική, που την είχε κορώνα στο κεφάλι του” αναφέρει μιλώντας στην Espresso η κ. Βασιλική Κατσίφα και προσθέτει: 

“Το παιδί μου το παρακολουθούσαν εδώ και πέντε χρόνια. Και πέντε μέρες πριν τον σκοτώσουν παρακολουθούσαν τις κινήσεις του. Πήγαινε, δούλευε και ερχόταν. Δεν μας άφηνε καθόλου μόνους. Είχε αγάπη για το χωριό μας, για τη Βόρειο Ήπειρο. Κάθε φορά που ερχόταν, έφερνε κρυφά και σημαίες”.

Μιλώντας για όσους της συμπαραστάθηκαν δηλώνει ευγνωμοσύνη. “Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλο τον Ελληνισμό, να έχουν την υγεία τους και την ευχή μου για τη συμπαράσταση που μου έδειξαν και μου δείχνουν. Είμαι υποχρεωμένη σε όλους τους Έλληνες”.

με πληροφορίες από Espresso