Τεράστια προσπάθεια καταβάλλεται καθημερινά από την Οικονομική υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας για τη συνεχή βελτίωση των οικονομικών του Δήμου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Ιεράπετρας. 

“Αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας είσπραξης των εισόδων κυρίως παρελθόντων ετών αποτελεί ο Δείκτης βεβαιωθέντων εσόδων/εισπραχθέντα που ανέρχεται στο 75,7%, καθώς επίσης και το γεγονός ότι τα πραγματικά διαθέσιμα (ταμεία) του Δήμου (31.12) ανέρχονται σε 2.490.878€ παρουσιάζοντας αύξηση 380.000€”, ισχυρίζεται η δημοτική αρχή .

Όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος, κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη:

«Αναλαμβάνοντας θέσαμε συγκεκριμένους οικονομικούς στόχους τους οποίους έχουμε πετύχει και έχουμε καταφέρει με μεγάλη προσπάθεια να βάλουμε το Δήμο σε μία σταθερή πορεία ανάπτυξης.

Παραλάβαμε έναν Δήμο υπερχρεωμένο και υπερδανεισμένο χωρίς δυνατότητα δανεισμού ούτε ενός ευρώ. 

Καταφέραμε σήμερα ο Δήμος Ιεράπετρας να μην ανήκει στους υπερχρεωμένους Δήμους αλλά αντιθέτως να βελτιώνει συνεχώς την πιστοληπτική του ικανότητα και να μπορεί αυτή τη στιγμή να δανειστεί μέχρι και 1.803.081€. 

Πληρώνουμε όλες τις υποχρεώσεις μας και στόχος μας είναι να μη μεταφέρουμε χρέη των τρεχόντων ετών σε επόμενα έτη.

Οφείλω να ευχαριστήσω την Οικονομική υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας που η βοήθειά της είναι καθοριστική για την εξασφάλιση, την υποστήριξη και τη διατήρηση της προόδου του Δήμου μας.» 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook