Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε η διαδικτυακή εταιρία του Τζακ Μα, Alibaba, καθώς κατέγραψε πωλήσεις της τάξης των 30,7 δις δολαρίων την ημέρα των Single's. 

Η μεγαλύτερη εταιρία της Κίνας, που φέτος δημιούργησε ένα τηλεοπτικό διαφημιστικό με το Cirque du Soleil και την Μαράια Κάρεϊ για να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις της, ανέφερε πως το ρεκόρ πωλήσεων κατέγραψαν οι εταιρίες Xiaomi Corp., Apple Inc. και Dyson Ltd.

Οι φετινές πωλήσεις σε κινεζικό γουάν ήταν 27% υψηλότερες από τις αντίστοιχες περσινές. 

Σύμφωνα με τον κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα και δημοσιεύει το CNBC, η Appe ήταν μία από τις 237 μάρκες που ξεπέρασε το όριο των 14,36 εκατ. δολαρίων.

Το εμπορικό γεγονός της κινεζικής εταιρείας που είναι γνωστό και ως «Double 11» καθώς γίνεται πάντα στις 11/11 σημείωσε πωλήσεις-ρεκόρ ύψους $30,8 δισ. καθώς κατά τη διάρκεια ενός εικοσιτετράωρου, με χιλιάδες μάρκες να έχουν μεγάλες εκπτώσεις στα προϊόντα τους.

Η συγκεκριμένη ημέρα εορτάζεται στην Κίνα από την δεκαετία του 1990, αρχικά ως μια αφορμή για νέους εργένηδες να διασκεδάσουν. Η Αlibaba την καθιέρωσε ως καταναλωτικό γεγονός το 2009, ως κάτι αντίστοιχο της «Ημέρας των Ευχαριστιών» στις ΗΠΑ.

businessnews.gr