Η καταγγελία αυτοδιοικητικής κίνησης της Κεντρικής Μακεδονίας

Ρύπανση και λιπάσματα φέρνουν την «κόκκινη παλίρροια» στον Θερμαϊκό κόλποΘεσσαλονίκης, καταγγέλλει η Αυτοδιοικητική Κίνηση Κεντρικής Μακεδονίας «Οικολογία-Αλληλεγγύη».

«Για άλλη μια φορά τα αστικά λύματα και τα λιπάσματα προκαλούν ένα εύτροφο περιβάλλον, όπου οι μικροοργανισμοί (δινομαστιγωτά), με τη ζέστη και την ηλιοφάνεια των ημερών, αναπτύσσονται στον ρηχό και κλειστό Θερμαϊκό κόλπο και προκαλούν άνθιση φυτοπλαγκτού», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την «Οικολογία- Αλληλεγγύη», ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη δυτική Θεσσαλονίκη είναι ότι μέρος από τα αστικά λύματα και τα βιομηχανικά απόβλητα καταλήγουν στην κοίτη του Δενδροπόταμου και από εκεί, μέσω των εκβολών του, στα δυτικά του Θερμαϊκού Κόλπου.

«Μέρος αυτών αποτελεί και μια ποσότητα αστικών λυμάτων που κανονικά θα έπρεπε να καταλήγει στην εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού, αλλά αυτό δεν συμβαίνει γιατί δεν λειτουργεί το αντλιοστάσιο ΑΑ4, με αποτέλεσμα το ΑΑ3 να ρίχνει ανεπεξέργαστα τα απόβλητα στον Δενδροπόταμο» καταγγέλλεται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook