Ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν ρυθμικά το όνομά της, υποκλινόμενοι στη δύναμη της ψυχής της

Έχοντας διανύσει 42 χλμ και έπειτα από πέντε ώρες από την στιγμή που δόθηκε η εκκίνηση του 36ου Μαραθωνίου Αγώνα, η 14χρονη κρητικιά Μαριάννα Αυγουστάκη , εισέρχεται στο Καλλιμάρμαρο και τότε τα πάντα γύρω τους παγώνουν για να θαυμάσουν το κορίτσι να σηκώνεται από το αναπηρικό αμαξίδιο για να διανύσει τα τελευταία μέτρα της διαδρομής.

Συγγενείς και φίλοι από το Ρέθυμνο, όλοι πρώην και νυν αθλητές κολύμβησης και πόλο του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνης, συνόδευσαν την 14χρονη σε όλη τη διαδρομή του Μαραθωνίου, και λίγο πριν τον τερματισμό την βοήθησαν να σηκωθεί από το αναπηρικό καροτσάκι για να ολοκληρώσει πεζή τα τελευταία μέτρα. Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μάρκος που περιέγραψε τον Μαραθώνιο Αγώνα καταγράφει με το κινητό του τηλέφωνο τις συγκλονιστικές εικόνες. 

Όσοι ήταν στο Καλλιμάρμαρο και είδαν τη Μαριάννα, υποκλίθηκαν στη δύναμη της ψυχής της αλλά και αργότερα, όπως έγινε και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου "κυκλοφόρησε" το βίντεο με τη Μαριάννα.

Η Μαριάννα γεννήθηκε με κινητικά προβλήματα, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να κυνηγάει τα όνειρά της, με τη στήριξη της οικογένειάς της.

Δείτε επίσης τι είπε η Μαριάννα Αυγουστάκη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη