Θύελλα αντιδράσεων και διαδικτυακά και στους δρόμους της Ιρλανδίας

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η αθώωση ενός 27χρονου που κατηγορήθηκε για τον βιασμό ενός 17χρονου κοριτσιού στην Ιρλανδία. Αυτό όμως που εξόργισε ακόμη περισσότερο ήταν η υπερασπιστική γραμμή του 27χρονου και του δικηγόρου του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τον ιρλανδικό Τύπο, ο δικηγόρος του νεαρού ζήτησε από τους ενόρκους να λάβουν υπόψη τους η έφηβη κοπέλα ήταν προκλητικά ντυμένη, επικαλούμενος ότι φορούσε ως εσώρουχο ένα δαντελένιο στρινγκ.

Το δικαστήριο εν τέλει τον απάλλαξε από τις κατηγορίες «ελλείψει μαρτύρων».

Πολίτες και οργανώσεις διοργανώνουν διαδηλώσεις στη χώρα ενάντια στην απόφαση και τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, τα οποία σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κέντρου για την κρίση των βιασμών στο Δουβλίνο ανήκουν στην κατηγορία των «στερεοτύπων για το βιασμό».

Το Twitter ωστόσο δεν έμεινε ανεπηρέαστο καθώς ένα κίνημα γυναικών δημιουργήθηκε με το hashtag :#ThisIsNotConsent (σ.σ. αυτό δεν είναι συναίνεση) βγάζοντας φωτογραφίες τα εσώρουχά τους.

«Ένα κομμάτι ύφασμα δεν είναι πρόσκληση για βιασμό, ανεξάρτητα από το πόσο μικρό είναι. Ακόμα κι αν η νεαρή γυναίκα δεν είχε φορέσει εσώρουχα: Δεν σημαίνει τίποτα!», γράφει μία γυναίκα χρήστης στο Twitter.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook