Ο Fournos Theophilos φέρνει την Ελλάδα στο κέντρο του Μανχάταν

Ένας ελληνικός γαστρονομικός προορισμός, έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο ολοκαίνουριος «Φούρνος Θεόφιλος» στην καρδιά της Νέας Υόρκης, που λειτουργεί εδώ και έναν μήνα περίπου.

Το νέο δημιούργημα του αεικίνητου και πολυσχιδούς Γιώργου Κορρέ, αποτελεί έναν ύμνο στην Ελλάδα και την γαστρονομία της, αποτίνοντας φόρο τιμής στην παραδοσιακή κουζίνα της χώρας μας.

Από το σύμβολό του (ο χαρακτηριστικός καφετζής του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου), μέχρι την αισθητική του χώρου (εμπνευσμένη από συλλογές της μεταβυζαντινής και νεοελληνικής τέχνης, έργα αρχαίων και νεοελλήνων συγγραφέων κ.α.) και τις προτάσεις του μενού, όλα εδώ μέσα μυρίζουν και παραπέμπουν στην Ελλάδα.

Σημειώστε ότι σχεδόν όλα τα προϊόντα είναι επιλεγμένης ποιότητας και καταφτάνουν απευθείας από την Ελλάδα, ενώ υπάρχουν τρία διαφορετικά μενού –πρωινό, γεύμα, σνακ– με προτάσεις για όλους και όλες τις ώρες της ημέρας.

Πρωταγωνιστής του καταλόγου του -φέρει την υπογραφή των σεφ Γιάννη Τσιάκου και Διονύση Λιακόπουλου-, δεν είναι άλλος από τις παραδοσιακές πίτες με την κρητική σφακιανόπιτα, την κλασική σπανακόπιτα και την τυρόπιτα να βρίσκονται ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές.

Στο μενού, ωστόσο, ο επισκέπτης του «Φούρνος Θεόφιλος», μπορεί να βρει ελληνικό, στραγγιστό γιαούρτι, αποδομημένη μπουγάτσα (σε κουπάκι για το χέρι) με πλούσια κρέμα και τραγανό φύλλο, σάντουιτς με επιλεγμένες πρώτες ύλες και μια μεγάλη λίστα από ελληνικά παραδοσιακά γλυκά –μπακλαβάς, καρυδόπιτα, πορτοκαλόπιτα, μηλόπιτα κ.α.

Ο χώρος λειτουργεί και ως εστιατόριο, με προτάσεις από την ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα όπως ψητό αρνάκι με μπαχαρικά και μυρωδικά του βουνού, γεμιστές ντομάτες και μπακαλιάρο, φακόρυζο και κριθαράκι, φάβα και πατατοσαλάτα κ.α., σε τιμές που κυμαίνονται από 4-12 δολάρια/ πιάτο.

Μάλιστα, αναφορά στον ελληνικό φούρνο στην καρδιά του Μανχάταν έχουν κάνει οι αμερικάνικοι New York Times και άλλα αμερικάνικα μέσα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook