Μια 32χρονη μητέρα από το Μάντσεστερ είχε μια δεύτερη, παράνομη ζωή που επιμελώς έκρυβε από τον σύζυγό της και την κόρη της.

Μέχρι που το μυστικό της αποκαλύφθηκε και η νεαρή γυναίκα συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Η Clare Tague έκρυβε στο σπίτι της μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, μέσα μάλιστα σε αντικείμενα που κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν πέσει στα χέρια της 11χρονης κόρης της.

Κατά την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί στο σπίτι της οικογένειας στο Κλέιτον, στις 18 Μαΐου, εντόπισαν κοκαΐνη σε σακουλάκια και «τούβλα», μέσα σε πλαστικά αυγά κίντερ, σε σακούλες από σούπερ μάρκετ που είχε κρύψει κάτω από τον κάδο σκουπιδιών στην κουζίνα και σε ράφια.

Συνολικά βρέθηκαν 1,2 κιλά κοκαΐνης υψηλής καθαρότητας, η αξία της οποίας υπολογίζεται στα 275.000 ευρώ.

Στο κινητό της 32χρονης δεν βρέθηκαν στοιχεία για εμπορικές συναλλαγές. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο του Μάντσεστερ οι έμποροι θα πήγαιναν σπίτι της, θα έπαιρναν την ναρκωτική ουσία και θα την διοχέτευαν εν συνεχεία στην αγορά.

Μετά τη σύλληψή της, η Tague ζήτησε να μιλήσει στον σύζυγό της, λέγοντας στους αστυνομικούς πως δεν γνώριζε τίποτα για τα ναρκωτικά, όπως αποδείχθηκε τελικά και στο δικαστήριο.

Η 32χρονη, η οποία δεν είχε προηγούμενες καταδίκες εις βάρος της, δήλωσε κατά την απολογία της ότι έφτασε σε αυτό το σημείο γιατί έψαχνε απελπισμένα χρήματα λόγω συσσωρευμένων χρεών από τζόγο και επιπλέον γιατί δυσκολευόταν να διαχειριστεί την απώλεια του πατέρα της.

Η δικηγόρος Rachel White που είχε αναλάβει την υπεράσπισή της, τόνισε το γεγονός ότι δεν πουλούσε η ίδια ναρκωτικά. «Είπε πως άνθρωποι πήγαιναν σπίτι της και τα έπαιρναν (ναρκωτικά). Δεν τα πουλούσε απ’ ευθείας σε χρήστες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στάθηκε επίσης στους λόγους που την οδήγησαν να παρανομήσει, λέγοντας πως δεν μπορούσε να διαχειριστεί τον θάνατο του πατέρας της με αποτέλεσμα να βρει διέξοδο στο τζόγο δημιουργώντας πολλά χρέη.

Ο δικαστής Martin Walsh την έκρινε ένοχη για κατοχή με πρόθεση να προμηθεύσει κοκαΐνη και την καταδίκασε σε εξαετή φυλάκιση, τονίζοντας ότι τα ναρκωτικά αποτελούν μάστιγα για τις κοινότητες και καταστρέφουν ζωές.

«Παρότι δεν πιστεύουμε ότι η Tague πουλούσε ναρκωτικά στο δρόμο, είχε ξεκάθαρα εμπλοκή στην εφοδιαστική αλυσίδα και έβγαζε κέρδος από το εμπόριο κοκαΐνης», σχολίασε μετά το πέρας της δίκης ο αστυνομικός διευθυντής Terry Macmillan.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook