Μία εορτή της Δημοκρατίας στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, σε συνεργασία με το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Κολυμπαρίου, έχοντας ως σκοπό να τιμήσει την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και να καλλιεργήσει τη μνήμη, διοργανώνει μία εορτή της Δημοκρατίας, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και ώρα 9:30 π.μ., στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι, οι μαθητές να ενημερωθούν για τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, ν’ αποκτήσουν αξίες, όπως ο σεβασμός προς τη Δημοκρατία, αλλά και να εμπνευστούν ως πολίτες του μέλλοντος.

Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο κ. Δημήτρης Παπαχρήστος, Αρθρογράφος-Συγγραφέας και Εκφωνητής κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, μία από τις πιο θρυλικές και αναγνωρίσιμες μορφές του αντιδικτατορικού αγώνα.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Στυλιανός Παπαδάκης, Γυμνασιάρχης Κολυμπαρίου, κ. Ζαχαρίας Κουτουλάκης, Λυκειάρχης Κολυμπαρίου και ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους μαθητές, τους καθηγητές και τους παρευρισκομένους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τα ερωτήματά τους στον Ομιλητή, αλλά και να προβληματιστούν γύρω από τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Παράλληλα, θα υπάρξει προβολή Αρχειακού Υλικού και το καθιερωμένο Προσκλητήριο νεκρών, κατά το οποίο οι μαθητές θα αναγνώσουν τα ονόματα των πεσόντων κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με απόδοση τραγουδιών από μαθητές του Γενικού Λυκείου Κολυμπαρίου, καθώς και Μουσικό Αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο από τη Χορωδία του Γυμνασίου Κολυμπαρίου, με Υπεύθυνη την καθηγήτρια Μουσικής και Χορωδίας κ. Λουκία Καρακώστα.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook