Τώνια Λιοδάκη Τώνια
Λιοδάκη
Δημοσιογράφος

Το τοπίο των υποψηφιοτήτων για τους δήμους του νομού Χανίων έχει αρχίσει πλέον να ξεκαθαρίζει σταδιακά είτε με πρόσωπα που έχουν ανακοινώσει επισήμως την πρόθεσή τους να κατέλθουν στις εκλογές είτε από ανθρώπους που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ηγηθούν κάποιου ψηφοδελτίου.

Οι ζυμώσεις και οι διεργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη και η έκβασή τους μπορεί να είναι καθοριστική για την τελική απόφαση προσώπων που προς το παρόν δείχνουν εγκράτεια, τηρούν στάση αναμονής και προτιμούν να μην ανοίξουν τα χαρτιά τους είτε γιατί πρώτα θέλουν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους είτε για λόγους τακτικής.

Πολύς λόγος έχει γίνει για τους υποψηφίους του δήμου Χανίων, τα ονόματα των οποίων έχουν γίνει πλέον γνωστά το τελευταίο χρονικό διάστημα και έχουν συζητηθεί αρκετά και πριν και μετά τη γνωστοποίηση των υποψηφιοτήτων. Ποιοι είναι όμως οι σίγουροι ή δυνάμει υποψήφιοι στους υπόλοιπους δήμους της περιφερειακής ενότητας Χανίων;

Δήμος Πλατανιά

Γιάννης Μαλανδράκης: Ο νυν δήμαρχος θα ξαναθέσει εαυτόν στην κρίση των δημοτών και θα είναι και στις επόμενες δημοτικές εκλογές υποψήφιος δήμαρχος επιδιώκοντας ανανέωση της δημαρχιακής του θητείας αυτή τη φορά με όρους “Κλεισθένη”

Μανώλης Ντουντουλάκης: Ο νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δεν έχει ανακοινώσει επίσημα υποψηφιότητα. Ωστόσο, το ενδεχόμενο να κατέβει στις εκλογές παραμένει για εκείνον ανοιχτό.

Δήμος Κισσάμου

Θεόδωρος Σταθάκης: Ο νυν δήμαρχος Κισσάμου δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας αλλά θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι θα διεκδικήσει ανανέωση θητείας στον δήμο στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Γιώργος Μυλωνάκης: Ούτε ο νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης έχει ανακοινώσει επίσημα τις προθέσεις του. Ωστόσο είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει στις εκλογές και να διεκδικήσει τη θέση του δημάρχου (από την οποία έχει περάσει κατά το παρελθόν ως δήμαρχος του τότε δήμου Μηθύμνης).

Κώστας Κουκουράκης: Πολύ έντονα ακούγεται και το όνομα του πρώην δημάρχου Ινναχωρίου, από το στόμα του οποίου επίσης, δεν έχει βγει επίσημη δήλωση που να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει την πληροφορία. Πάντως το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας είναι ανοιχτό.

Δήμος Αποκορώνου

Χαράλαμπος Κουκιανάκης: Η κάθοδος του νυν δημάρχου Αποκορώνου στον εκλογικό στίβο στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θεωρείται σίγουρη. Ο ίδιος δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τις προθέσεις του δεν υπάρχει ωστόσο αμφιβολία ότι θα διεκδικήσει εκ νέου δεύτερη θητεία στον δήμο.

Σταμάτης Σγουράκης: Ο νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης θα είναι υποψήφιος, με τον συνδυασμό του όμως, αυτή τη φορά να είναι αποτέλεσμα συνεργασίας καθώς με αυτόν συστρατεύονται οι επικεφαλής δυο παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα ο Φραγκιάς Τρουλλάκης και ο Μιχάλης Φλεμετάκης.

Παντελής Καραγιαννάκης: Πρόκειται για τον πρώην δήμαρχο Αρμένων, το όνομα του οποίου ακούγεται έντονα. Ο ίδιος δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο το ενδεχόμενο να κατέβει στις εκλογές είναι πιθανό.

Δήμος Σφακίων

Γιάννης Ζερβός: Ο νυν δήμαρχος Σφακίων θα θέσει εαυτόν στην εκλογική μάχη διεκδικώντας εκ νέου τον δήμο και μάλιστα για πρώτη φορά ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου εκλογικά, αφού το 2014 συμμετείχε ως δημοτικός σύμβουλος στην παράταξη Πολάκη, μετά την αποχώρηση του οποίου ανέλαβε τα ηνία του συνδυασμού.

Μανούσος Χιωτάκης: Απέναντι στον Γιάννη Ζερβό θα κατέβει υποψήφιος ο πρώην αντιδήμαρχος Σφακίων ο οποίος μετά την αποχώρηση του Παύλου Πολάκη, έγινε ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Δήμος Καντάνου – Σελίνου

Αντώνης Περράκης: Ο νυν δήμαρχος δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει. Η ζυγαριά δεν κλίνει ούτε στο ναι ούτε στο όχι. Η υποψηφιότητα τουλάχιστον αυτή την ώρα δεν είναι από εκείνες που θεωρούνται βέβαιες. Είναι μια απόφαση που θα εξαρτηθεί από πολλά.

Χρύσα Χαριτάκη: Το όνομα της γραμματέως της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΚΙΝΑΛ, ακούγεται έντονα ως πιθανό να κατέβει στον δήμο. Τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως. Το ενδεχόμενο ωστόσο είναι ανοιχτό προς το παρόν και μάλιστα πληροφορίες κάνουν λόγο για συζητήσεις προς την κατεύθυνση ενδεχόμενης συνεργασίας και διαπαραταξιακής υποψηφιότητας.

Δήμος Γαύδου

Ευαγγελία Καλλίνικου: Η νυν δήμαρχος θα ξανακατέβει υποψήφια δήμαρχος του ακριτικού νησιού και μάλιστα είναι μια πρόθεση που έχει ήδη ανακοινώσει.

Λίλιαν Στεφανάκη: Απέναντί της, ακούγεται έντονο το όνομα της πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Γαύδου η οποία το 2017 είχε παραιτηθεί από τη θέση της με μια αιχμηρή ανακοίνωση. Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, το ενδεχόμενο της υποψηφιότητά της πάντως είναι ανοιχτό.

* Ως προς τους υποψηφίους οι οποίοι θα στηριχτούν από το ΚΚΕ σε κάθε δήμο, η απόφαση θα ληφθεί συλλογικά από τα όργανα του κόμματος και σύμφωνα με τις προτάσεις που θα προκύψουν από κάτω προς τα πάνω. Οι ανακοινώσεις αναμένονται μέχρι το τέλος του μήνα.

Και ένα… φρεσκάρισμα στη μνήμη για τον Δήμο Χανίων

Οι υποψηφιότητες για τον δήμο Χανίων έχουν ήδη γίνει γνωστές, είναι πολυσυζητημένες και μέχρι αυτή την ώρα έχουν φτάσει αισίως στις έντεκα(Τελευταία ενημέρωση 16/11)

Συνοπτικά θυμίζουμε τα πρόσωπα που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να κατέβουν στις εκλογές για τον δήμο Χανίων.

Από τους νυν επικεφαλής και δημοτικούς συμβούλους του δήμου Χανίων θα είναι υποψήφιοι οι: (σειρά βάσει εκλογής συνδυασμού):

  • Τάσος Βάμβουκας – Νυν δήμαρχος Χανίων
  • Νάνσυ Αγγελάκη – Νυν δημοτική σύμβουλος δήμου Χανίων
  • Άρης Παπαδογιάννης – Νυν επικεφαλής αντιπολίτευσης δήμου Χανίων
  • Γιάννης Σαρρής – Νυν επικεφαλής αντιπολίτευσης δήμου Χανίων
  • Σεραφείμ Ρίζος – Νυν επικεφαλής αντιπολίτευσης δήμου Χανίων
  • Μανώλης Κεμεσίδης – Νυν δημοτικός σύμβουλος Χανίων

Και εκείνοι που θα θέσουν τώρα υποψηφιότητα για τον δήμο είναι οι: (αλφαβητικά)

  • Γρηγόρης Αρχοντάκης – Πρώην Νομάρχης Χανίων, πρώην αντιδήμαρχος Χανίων
  • Ευτύχης Δαμιανάκης – Πρώην Βουλευτής Χανίων
  • Παναγιώτης Σημαντηράκης – Νυν Περιφερειακός Σύμβουλος Χανίων
  • Θρασύβουλος Τσουχλαράκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook