Εγκαίνια έναρξης της λειτουργίας του πραγματοποίησε πρόσφατα το Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ Μακρύ Γιαλού στο δημοτικό σχολείο Κουτσουρά.

Η αίθουσα που ο Δήμος Ιεράπετρας έχει παραχωρήσει για τις συναντήσεις του Κλαμπ παρουσία του αντιδημάρχου κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκη, ιερέων, φορέων και κατοίκων της τοπικής κοινότητας Σταυροχωρίου της ΔΕ Μακρύ Γιαλού.

Το Κ.Ο.Π.Α. επιτελεί μία αρκετά πρωτοποριακή δράση η οποία λαμβάνει χώρα σε πολλές περιοχές της χώρας και απευθύνεται σε οικογένειες που συναντούν προβλήματα με τη χρήση αλκοόλ. Στόχος του προγράμματος είναι η αλλαγή του τρόπου ζωής των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μάστιγα του αλκοολισμού. Το πρόγραμμα πέρα από την τεχνική για την αποχή από το αλκοόλ, συνιστά μία φιλοσοφία ζωής που βασίζεται στη φιλία, στην κατανόηση, στη συμβίωση και στην κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης αφού συναντήθηκε με τον κ. Νίκο Ρεμουντάκη και τον συνεχάρη θερμά γι’ αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία, τόνισε:
«Το Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα Αλκοολισμού που λειτουργεί πλέον στη Δ.Ε. του Μακρύ Γιαλού είναι ένα πολύ σημαντικό εγχείρημα με τεράστια συνεισφορά στην κοινωνία μας. Είναι αξιέπαινη η κοινωνική προσέγγιση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος με μοναδικό σκοπό την ουσιαστική βοήθεια των οικογενειών που χρειάζονται στήριξη. Είναι πολύ σημαντικό για έναν τόπο να υλοποιούνται προγράμματα στοχευμένα σε συγκεκριμένα κοινωνικά θέματα με εξατομικευμένες παρεμβάσεις σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης καθώς αποδεικνύουν έμπρακτα το σεβασμό στον πολίτη. Ο Δήμος Ιεράπετρας στηρίζει και θα στηρίζει διαρκώς τη δράση του Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα Αλκοολισμού του Μακρύ Γιαλού όντας πάντα δίπλα στους δημότες που έχουν ανάγκη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook