Την ολιγωρία και αναποτελεσματικότητα των Ευρωπαίων να δώσουν λύση στο αδιέξοδο που οδηγείται η ζώνη του ευρώ, στιγμάτισε με δηλωσεις του στο ΒΒC ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν.

«Οι αναβολές επιδεινώνουν περαιτέρω την κατάσταση. Η Ευρώπη και κατ΄ επέκταση και ο κόσμος οδηγείται στην άβυσσο μιας ακόμη οικονομικής κρίσης. Απαιτείται άμεση δράση προς την κατεύθυνση της οικονομικής ενοποίησης της Ευρώπης», υπογράμμισε εμφανώς ανήσυχος ο κ. Όσμπορν.

«Το ελληνικό πρόβλημα σκιάζει όλη την Ευρώπη», υποστηρίζουν οι FT επισημαίνοντας ότι από τον Ιούνιο και μετά οι γαλλικές τράπεζες έχουν χάσει το 50% της αξίας τους.

Με την Moody`s έτοιμη να υποβαθμίσει περαιτέρω την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας, οι υπαναχωρήσεις των Γερμανών οδηγούν την Ευρώπη στην άβυσσο, σχολιάζει, όπως δημοσιεύει το kerdos.gr, η έγκριτη οικονομική εφημερίδα, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τον τυφώνα που πλήττει την Ευρώπη στην Άγκελα Μέρκελ που λαϊκιστικά υποκύπτει στις ακραίες θέσεις των μικρότερων εταίρων της, παρόλο που Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι στηρίζουν το νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα καθώς και την οικονομική εναρμόνιση των χωρών της ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook