Δύο ημέρες μετά τη συνάντηση του δημάρχου Χανίων με στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Τις επιφυλάξεις της αντιπολίτευσης δέχτηκε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας αναφορικά με την πορεία παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στο δήμο Χανίων, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής οτι το Μαρκοπούλου “γλιτώνει” από το “Υπερταμείο” επειδή είναι ενεργό Στρατόπεδο.

Ο δήμαρχος Χανίων, ενημερώνοντας το σώμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλιου (που ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση λόγω τεχνικού προβλήματος)  για τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υπεύθυνα για την αξιολόγηση σχετικής μελέτης για την αξιοποίηση του στρατοπέδου, σημείωσε οτι η προμελέτη που κατατέθηκε στο Υπουργείο, έτυχε θετικής αξιολόγησης. Η προμελέτη κρίθηκε ως τεκμημεριωμένη και πλέον δρομολογούνται οι προϋποθέσεις ώστε η μελέτη αξιοποίησης του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου να πάρει την τελική της μορφή.

Στην αισιοδοξία του δημάρχου αντιτάχθηκαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η Νάνσυ Αγγελάκη, κατηγόρησε τον δήμαρχο για διγλωσία αναφέροντας οτι η διεκδίκηση από το δήμο Χανίων του Μαρκοπούλου έγινε επί τη βάση οτι το στρατόπεδο είναι ένα ανενεργό Στρατόπεδο ωστόσο την ίδια ώρα το επιχείρημα του δήμου οτι το Μαρκοπούλου δεν θα περάσει στο Υπερταμείο στηρίζεται στο γεγονός οτι είναι “ενεργό”

Ο δήμαρχος Χανίων απάντησε οτι δεν υπάρχει “διγλωσσία” υποστηρίζοντας οτι ουδέποτε ειπώθηκε οτι το Στρατόπεδο είναι ανενεργό, προσθέτοντας οτι η διεκδίκηση από το δήμο Χανίων γίνεται με βαση τον ισχύοντα νόμο και τις διαδικασίες που προβλέπονται και ορίζουν οτι το Μαρκοπούλου είναι ένα ενεργό στρατόπεδο και στην πορεία θα οριστεί ως ανενεργό.

Ο κ. Παπαδογιάννης, σε μια σύντομη τοποθέτησή του για το θέμα, αρκέστηκε απλά να πει οτι διατυπώνει τις επιφυλάξεις του για τα όσα διαδραματίζονται γύρω από την υπόθεση του Μαρκοπούλου, προσθέτοντας οτι είναι ένα ζήτημα που πρέπει να παρακολουθείται στενά.

Ο κ. Σαρρής, αφού σημείωσε οτι είναι θετικό το γεγονός οτι το στρατόπεδο δεν παραχωρείται στο Υπερταμείο, κατηγόρησε τον δήμαρχο Χανίων οτι και πάλι κινείται αντιθεσμικά, χωρίς να έχει ενημερώσει το σώμα του δημοτικού συμβουλίου και τις παρατάξεις για το περιεχόμενο της προμελέτης που παρουσιάστηκε στα στελέχη του Υπ.Εθνικής Άμυνας. Μάλιστα διερωτήθηκε αν το γνωρίζουν ακόμα και μέλη της παράταξης του κ. Βάμβουκα ή ακόμα και η τεχνική υπηρεσία του δήμου Χανίων.

Ο δήμαρχος Χανίων απάντησε οτι η προμελέτη δεν έχει λάβει οριστική μορφή και οταν αυτή ολοκληρωθεί θα γίνει ενημέρωση στο δημοτικό συμβουλίου με τον τρόπο που πρέπει. Στην πραγματικότητα, πρόσθεσε ο δήμαρχος Χανίων, τα όσα περιλαμβάνονται στην προμελέτη, είναι εναρμονισμένα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την παραχώρηση του στρατοπέδου και στην ουσία πρόκειται για ένα διαδικαστικό θέμα.

Ο κ. Παπαντωνάκης, κατηγόρησε την δημοτική αρχή οτι καταπατά προηγούμενες αποφάσεις του δημοτικου συμβουλίου και ξεγελά τον χανιώτικο λαό, προχωρώντας χωρίς να βρίσκεται εν γνώση της χανιώτικης κοινωνίας, ένα σχέδιο πολεοδόμησης του στρατοπέδου. Επίσης εξέφρασε την δυσαρέσκειά του οτι την τελική απόφαση για τους υλικοτεχνικούς όρους  της παραχώρησης, θα την έχουν τα στελέχη του Υπουργείου, αμφισβητώντας οτι η όλη διαδικασία θυμίζει “παραχώρηση”.

Τοποθετήσεις για το θέμα έκαναν και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, ζητώντας ως επι το πλείστον από το δήμαρχο να ξεκαθαριστεί αν το στρατόοπεδο Μαρκοπούλου θεωρείται ενεργό ή όχι, κάτι που απαντήθηκε με απόλυτο τρόπο από τον κ. Βάμβουκα, που τόνισε οτι σύμφωνα με τις ισχύουσες νομικές διατάξεις, στην παρούσα φάση το στρατόπεδο είναι ενεργό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook