Την υποψηφιότητα του για το δήμο Ηρακλείο, ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι, ο Γιάννης Κουράκης, ο οποίος στην επιστολή του αναφέρει ότι στοχεύει να μετατρέψει το Ηράκλειο σε ένα σύγχρονο δήμο.

Αναλυτικά το κείμενο:

“Αγαπητοί συμπολίτες,

Φίλες και φίλοι,

Γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια. Ζήσαμε και αγωνιστήκαμε μαζί για να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης μας.

Να δημιουργήσουμε μια ισορροπημένη χωρικά ανάπτυξη και να μετατρέψουμε το Ηράκλειο μας  σε  ένα  σύγχρονο  Δήμο.

Ένα Δήμο με ζωντανή παραγωγική ενδοχώρα και αναζωογονημένο αστικό ιστό αντάξιο της ιστορίας του και σε πλήρη εναρμόνιση με τις ανάγκες και τις επιδιώξεις της Τοπικής Κοινωνίας.    

Ως αντιπολίτευση στο Δήμο μας τιμήσαμε την εντολή σας. Ποτέ δεν παραιτηθήκαμε  από την προσπάθεια.

Προωθήσαμε συνθέσεις και προτείναμε λύσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του Δήμου και της κοινωνίας.  Αντιταχθήκαμε στο στείρο αρνητισμό. Πάντα παρόντες,  καταθέσαμε  προτάσεις με  επιχειρήματα για να αποφύγουμε το τέλμα και τη στασιμότητα.

Μαζί με τους συνεργάτες μου, όλη τη Δημοτική μας ομάδα, δουλέψαμε, αξιολογήσαμε πολιτικές λάθη και παραλείψεις.  Με Στρατηγική, Μεθοδικότητα και με Αφετηρία τη γνώση, την εμπειρία και την Ορθή Ανάγνωση των Μεγάλων Αλλαγών που προέκυψαν από την κρίση στην χώρα μας , ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ το ΜΕΛΛΟΝ.

Με αίσθημα ευθύνης και με την πεποίθηση ότι θα υλοποιήσουμε και πάλι μεγάλες  σύγχρονες  και  τολμηρές  αλλαγές  για  το  Ηράκλειο,  αποφασίσαμε  μαζί με τη Δημοτική μας ομάδα, να θέσουμε στην κρίση σας, τη δουλειά, τα σχέδια και την προετοιμασία που έχουμε κάνει για το ΗΡΑΚΛΕΙΟ στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.

Θα είμαι παρών στις εξελίξεις που έρχονται.

Θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες Δημοτικές εκλογές και σας καλώ να συμμετέχετε ενεργά στη νέα κοινή προσπάθεια.

Δημιουργούμε μια νέα Ανοικτή Δημοτική Παράταξη σε ανθρώπους, ιδέες και προτάσεις. 

 Καλούμε  όλες τις δημιουργικές δυνάμεις, τις κινήσεις πολιτών, τον κάθε Δημότη και ιδιαίτερα τους νέους σε διάλογο, ενότητα και κοινή δράση.

 Για εμάς αντίπαλοι είναι μόνο οι ανάγκες και τα προβλήματα της Τοπικής Κοινωνίας.

 Με αυτά θα αναμετρηθούμε. Επιδιώκουμε  την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και τη σύνθεση για ένα πρόγραμμα με προοπτική και ρεαλισμό.

Σε μια Ελλάδα που προσπαθεί να εξέλθει οριστικά από την κρίση. Σε μια εποχή που οι πόλεις αναδεικνύονται σε κομβικούς πόλους Διοίκησης και Ανάπτυξης, το Ηράκλειο αξίζει μιας Δυναμικής και Τολμηρής Πολιτικής Πρότασης,   για την πόλη και την ύπαιθρο και αυτή θα παρουσιάσουμε το επόμενο διάστημα.

Αποστολή μας είναι να αποκαταστήσουμε την δυναμική της αλλαγής και της ανάπτυξης.

Να ηγηθούμε μιας συλλογικής προσπάθειας για να δώσουμε μια νέα ευκαιρία στο Ηράκλειο να κατακτήσει μια διακριτή θέση, ως Κορυφαίο Περιφερειακό Αστικό Παραγωγικό Κέντρο, οικονομικής δημιουργικότητας πολιτισμού και κοινωνικής ισορροπίας.

Να διεκδικήσουμε και να αξιοποιήσουμε τους Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους.  Ενωμένοι.   Με αποφασιστικότητα, αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις μας.

Αγαπητοί συνδημότες,

Είμαστε αποφασισμένοι να βγάλουμε το Ηράκλειο από τη στασιμότητα και την κρίση.

Το κρίσιμο διακύβευμα  για το Δήμο σήμερα είναι εάν θα συναντηθούν οι δυνάμεις που διαθέτουν ισχυρές κοινωνικές αναφορές,  όραμα και ευαισθησία για το μέλλον της πόλης.

Σε αυτή την προοπτική θα είναι καταλυτική η συλλογική συμμετοχή των Δημοτών.

 Μέσα στα χαρακτηριστικά της πόλης μας  – το μαρτυρά η μακραίωνη ιστορία της –  βρίσκονται συνυφασμένες με το  όνομα της,  ο αγώνας, η άμιλλα, η προσπάθεια, η υπέρβαση.

Αυτές τις αρετές οφείλουμε να αναδείξουμε ξανά, και, όλοι μαζί, να ωθήσουμε το Ηράκλειο,  προς τα εμπρός,  προς την πρόοδο,  την ευημερία,  το ΜΕΛΛΟΝ.

Στη πολύχρονη διαδρομή μας έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι μπορούμε και στα δύσκολα.

Στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ φιλοδοξούμε το Ηράκλειο, ο Τόπος μας,  να είναι  ΞΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Γιάννης Κουράκης”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook