Με το νέο έργο επέκτασης, θα αντιμετωπισθεί η διάβρωση και την ανάπλαση χερσαίας ζώνης λιμανιού στο λιμάνι Κολυμβαρίου.

Σήμερα το πρωί, ο δήμαρχος Πλατανιά, Ιωάννης Μαλανδράκης και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Δημήτρης Μπουντρογιάννης, έκαναν την σχετική ανακοίνωση, τονίζοντας ότι έπεσαν οι υπογραφές για χρηματοδότηση ύψους  5.742.925 ευρώ από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για τα συγκεκριμένα έργα.

Όπως τόνισε ο κ. Μαλανδράκης, για την διάβρωση προβλέπεται να κατασκευασθούν τρεις νέοι κυματοθραύστες ενώ το έργο θα πρέπει να δημοπρατηθεί μέχρι την άνοιξη του 2019, καθώς μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019 θα πρέπει να έχουν εκταμιευθεί τα χρήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό, με επιβλέποντα το Λιμενικό ταμείο Χανίων.

Τόσο ο κ. Μαλανδράκης όσο και ο κ. Μπουντρογιάννης, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που είχαν προκύψει και το έργο είχε κολλήσει έντεκα ολόκληρα χρόνια. “Έπρεπε να γίνουν παρεμβάσεις, τεκμηριώσεις των απαντήσεων, να γίνουν πιέσεις, να γίνουν παραστάσεις στον γενικό γραμματέα δημόσιας περιουσίας, στο Υπουργείο οικονομικών για να καταφέρουμε να πάρουμε την άδεια εκτέλεσης έργου. Αν δεν είχαμε την άδεια εκτέλεσης έργου, δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ, παρότι είχαμε μελέτες έντεκα ετών, χρηματοδοτήσεις για αποκαταστάσεις υφιστάμενων περιβαλλοντικών όρων αδειοδοτημένου λιμανιού, ενώ το λιμάνι είχε αδειοδοτηθεί και είχε φτιαχτεί και όμως ήταν παράνομο. Έτσι, με την πρώτη μελέτη που δώσαμε νομιμοποιήσαμε το υφιστάμενο και στη συνέχεια δώσαμε μία δεύτερη μελέτη, για να μπορούμε να εγκρίνουμε τους όρους επέκτασης. Το λιμάνι είχε κατασκευαστεί πριν από δεκατέσσερα χρόνια ωστόσο δεν ήταν ασφαλές για να φιλοξενεί σκάφη ενώ λόγω των ρευμάτων η παραλία είχε υποστεί μεγάλη απώλεια σε άμμο”, υπογράμμισε ο κ. Μαλανδράκης. 

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook