Η έκδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου αναμένεται αύριο Παρασκευή ή την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών συζητήθηκε σήμερα το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής που έχει καταθέσει η  εταιρεία Folli Follie στο πλαίσιο της νέας αίτησης υπαγωγής της στο καθεστώς προστασίας του άρθρου 106α του Πτωχευτικού Κώδικα που έχει κατατεθεί από την εν λόγω εταιρεία.

Η  έκδοση της απόφασης, σύμφωνα με το Law&Order, αναμένεται αύριο Παρασκευή ή  την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι δικηγόροι της Folli Follie, κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία στο Πρωτοδικείο Αθηνών, υποστήριξαν ότι εάν δεν δοθεί προστασία σε τρεις με τέσσερις μήνες θα οδηγηθεί σε πτώχευση η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, οι συνήγοροι της Folli Follie ανέφεραν ότι «υπάρχει συμφωνία του 54% των αιτούντων πιστωτών» και προσέθεσαν: «Η εταιρεία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για να εξυγιανθεί. Χρειάζεται μια ανάσα ζωής για τρεις με τέσσερις μήνες» υποστήριξαν οι δικηγόροι της εταιρείας, προσθέτοντας πως οποιαδήποτε μεταβολή στα οικονομικά της εταιρείας μπορεί να αποβεί καταστροφική.

Τόσο οι εργαζόμενοι στη Folli Follie όσο και ομολογιούχοι τάχθηκαν υπέρ της αποδοχής του αιτήματος της εταιρείας για υπαγωγή της στο καθεστώς προστασίας, ενώ κατά της υπαγωγής τάχθηκαν οι πιστώτριες Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, ο ΕΦΚΑ και  56 επενδυτές.

Την ίδια στιγμή οι δικηγόροι των Τραπεζών κατέθεσαν ένσταση απαράδεκτου της αίτησης περί ύπαρξης δεδικασμένου.

Τέλος, σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών συζητήθηκε και το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής 56 επενδυτών (ομολογιούχων) της εταιρείας, μελών της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, με την οποία ζητούν να εξασφαλίσουν δυνατότητα κατάσχεσης της περιουσίας της ύψους περίπου 2, 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook