Τη Δευτέρα απολογούνται οι κατηγορούμενοι ως μέλη διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης

Με βαρύτατα αδικήματα είναι αντιμέτωποι είναι οι τρεις συλληφθέντες για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα που φέρεται να μετέφερε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τον Ισημερινό στην Αυστραλία με τζίρο που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 11 εκατομμύρια ευρώ .

Οι τρεις κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τις αρχές, είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση που εξαρθρώθηκε σε συνεργασία της Δίωξης Ναρκωτικών της ΕΛΑΣ σε συνεργασία με την αμερικανική DEA και τη Δευτέρα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της 3ης ειδικής ανακρίτριας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Στην τσιμπίδα του νόμου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πιαστεί συνολικά εννέα άτομα, έξι εκ των οποίων στον Ισημερινό.

Στη χώρα μας εξηγήσεις καλούνται να δώσουν ένας 42χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας, που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι γιος γνωστής αστρολόγου, ένας 63χρονος ιδιοκτήτης μάντρας πολυτελών αυτοκινήτων  αλλά και ένας 41χρονος αλβανικής καταγωγής  που φέρεται να είχε συλληφθεί στο παρελθόν στην Ιταλία για 250 κιλά χασίς.

Ο έμπορος αυτοκινήτων και ο Αλβανός συγκατηγορούμενος του φέρονται να επικαλέστηκαν το δικαίωμα της σιωπής ενώπιον των αστυνομικών ωστόσο ο γιος της αστρολόγου εμφανίζεται να αρνείται την εμπλοκή του στο κύκλωμα υποστηρίζοντας πως ουδέποτε είχε «ύποπτες» οικονομικές συναλλαγές.

Ο 42χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος λέει πως συνεργαζόταν με τον έμπορο αυτοκινήτων, φέρεται να ισχυρίζεται πως ταξίδεψε στο Εκουαδόρ στο πλαίσιο δουλειάς για μεταφορά κακάο. Εκεί, όπως ισχυρίζεται οι άνθρωποι της εταιρείας που θα έκλεινε τη μεταφορά κακάο του ζήτησαν ως εξυπηρέτηση να  δει και να φωτογραφίσει ένα σκάφος και στη συνέχεια να παραδώσει τις φωτογραφίες σε έναν Αλβανό στη Ελλάδα,  να του υποδείξει κάποιον σκίπερ αλλά και δικηγόρο για να τους φτιάξει ελληνικά χαρτιά. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, με την επιστροφή του στην χώρα μας αντιλήφθηκε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και πως το σκάφος δεν προοριζόταν για την μεταφορά κακάο, αλλά ναρκωτικών και άρχισε σιγά σιγά να απομακρύνεται από τους ανθρώπους της εταιρείας.

Το ίδιο φέρεται να του είπε και ο έμπορος αυτοκινήτων και συγκατηγορούμενος του ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης αρνείται τις κατηγορίες. Όταν, όμως, άρχισε να απομακρύνεται, όπως ισχυρίζεται, δέχτηκε απειλές σε βάρος του από το Εκουαδόρ.

Οι αρχές κάνουν λόγο για μια καλά δομημένη οργάνωση που αποτελούνταν από δυο υποομάδες οι οποίες έπαιρναν αυξημένα μέτρα προστασίας και χρησιμοποιούσαν διάφορα τεχνάσματα για να καλύψουν τα ίχνη τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση έχουν ήδη κατασχεθεί 382 κιλά κοκαΐνης σε ιστιοφόρο στο Εκουαδόρ ενώ στην Ελλάδα εντοπίστηκε ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, 223 φυσίγγια και δύο ζυγαριές ακριβείας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook