Οι δικαστές αποφάσισαν να απαλλάξουν από τις πιο βαριές κατηγορίες που αντιμετώπιζε

Μια γυναίκα από την Πενσυλβάνια που προ διετίας είχε αφήσει μια 4χρονη να πεθάνει από τη ζέστη μέσα σε αυτοκίνητο, τη γλίτωσε με μόλις 25 δολάρια πρόστιμο.

Την Παρασκευή 9/11, έπειτα από τρίωρη σύσκεψη, οι δικαστές αποφάσισαν να απαλλάξουν την Brittany Borgess από τις πιο βαριές κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Η 30χρονη είχε κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για ακούσια ανθρωποκτονία, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και απρόσεκτη έκθεση σε κίνδυνο.

Την ημέρα της τραγωδίας, η Borgess άφησε τον 2χρονο γιο της Issac στην ημερήσια φροντίδα, αλλά δεν έπραξε το ίδιο με την κόρη οικογενειακής φίλης, Samaria Motyka. Πήγε στη δουλειά της αφήνοντας το κοριτσάκι δεμένο στο παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, σε χώρο που δεν είχε καθόλου σκιά, με τη θερμοκρασία εκείνη τη μέρα να φτάνει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Εξήμισι ώρες μετά η 4χρονη βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο πάτωμα του οχήματος με το κεφάλι της στη θέση του συνοδηγού. Σύμφωνα με την αστυνομία, είχε καταφέρει να αποδεσμευθεί από το παιδικό καθισματάκι. Η θερμοκρασία σώματος του άτυχου κοριτσιού είχε φτάσει τους 43 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα μες το τοπικό ιατρικό κέντρο.

Ο ανώτερος δικαστής της Κομητείας Lycoming, Dudley Anderson έκρινε ένοχη την Borgess για το γεγονός ότι άφησε το ανήλικο χωρίς επιτήρηση μέσα σε αυτοκίνητο και της επέβαλλε πρόστιμο 25 δολάρια.

Η ανακοίνωση της απόφασης προκάλεσε την έκρηξη αρκετών μελών της οικογένειας του θύματος και χρειάστηκε η συνοδεία αστυνομικών για να αποχωρήσουν από την δικαστική αίθουσα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Penn Live.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης, Peter Campana αποκάλεσε τις ενέργειες της Borgess την ημέρα θανάτου της 4χρονης «λάθος αυτόματου πιλότου». Διαφώνησε πως έλειπε ύπνος από την κατηγορούμενη και πως ήταν στρεσαρισμένη από τις προετοιμασίες του γάμου της. «Δεν ήθελε να συμβεί αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook