Η δράση του κυκλώματος φέρεται να έφτανε σε Αθήνα, Κρήτη, Γιάννενα, Πολωνία, Γερμανία και Κύπρο - Το "παρασκευαστήριο" ήταν στην Κρήτη

Οι διακρίσεις του στο bodybuilding και η επί σειρά ετών ενασχόλησή του με το άθλημα τόσο μέσα στα γυμναστήρια, όσο και από θέσεις ευθύνης, σύμφωνα με τις αρχές, άνοιξαν το δρόμο για τη δράση του στην υπόθεση της αποκαλούμενης «μαφίας των αναβολικών».

Ο 51χρονος μπόντι μπίλντερ, ο οποίος αποτελεί εμβληματική φιγούρα για τους αθλητές, βρίσκεται ανάμεσα στους τέσσερις κατηγορούμενους που οδηγήθηκαν στη φυλακή καθώς φέρεται να είχε κομβικό ρόλο στην υπόθεση της διακίνησης αναβολικών στους κύκλους του bodybuilding.

Ωστόσο, ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και περιορίστηκε να παραδεχτεί τη φιλική σχέση του με συγκατηγορούμενο του ο οποίος είναι ιδιοκτήτης καφετέριας και όπως είπε «έχει πρόσβαση στο ίντερνετ και φέρνει συμπληρώματα που δε βρίσκεις στην Ελλάδα». «Έχω πάρει 2-3 πράγματα από αυτόν» υποστήριξε.

Ενώπιον του ανακριτή, ο κατηγορούμενος διευκρίνισε πως δεν είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας σωματικής διάπλασης, όπως αναφέρθηκε από την πρώτη στιγμή, αλλά αντιπρόσωπος του I.B.F.A. Ελλάδος «που σημαίνει ότι μπορώ να διοργανώνω στην Ελλάδα καλλιστεία σωματοδόμησης επ’ ονόματι της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας».

Ο 51χρονος ο οποίος παίρνει μέρος σε αγώνες από το 2005, ανέφερε στην απολογία του ότι επικοινωνεί με παιδιά που θέλουν να πάρουν μέρος σε επιδείξεις. «Δεν υπάρχει αξιολόγηση στην ουσία, όποιοι είναι καλοί πηγαίνουν στη Ιταλία. Απευθύνονται σ’ εμένα κι επιλέγονται οι καλύτεροι από εμένα και κάποια άλλα παιδιά» υποστήριξε, ενώ επιχείρησε να μειώσει την επιρροή που θεωρούν οι αρχές πως έχει επάνω στους αθλητές, με τους οποίους κάνει προπόνηση σε γυμναστήριο, λέγοντας:

«Επειδή είμαι παλαιότερος διαγωνιζόμενος τους δίνω συμβουλές σχετικά με την διατροφή και την προπόνηση τους… Επειδή κάνω προπόνηση με τα παιδιά αυτά, λέω τη γνώμη μου, από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει ό,τι θέλει».

Αναφερόμενος δε στα σκευάσματα τα οποία περιγράφονται στις συνομιλίες, που έχουν στη διάθεση τους οι αρχές, επανέλαβε πως είναι νόμιμα. «Έχω τιμολόγια γι’ αυτά τα πράγματα. Τα πιο πολλά είναι συμπληρώματα διατροφής. Είναι σα δώρο από το κατάστημα «Ex…St…» και τα έδωσα στους συναγωνιζόμενους μου» φέρεται να είπε στην απολογία του, συμπληρώνοντας ότι τα διουρητικά που εντοπίστηκαν τα αγόρασε μόνος του από το φαρμακείο. «Βοηθούν στην αφαίρεση της κατακράτησης υγρών και στο να πέσει η πίεση γιατί η προπόνηση που ακολουθούμε είναι πολύ σκληρή» ισχυρίστηκε.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης  καταστήματος με είδη διατροφής στο οποίο, όπως λέει, διαθέτει συμπληρώματα διατροφής και αθλητικό εξοπλισμό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προμήθευε τις παράνομες αναβολικές ουσίες σε εν ενεργεία αθλητές που επρόκειτο να λάβουν μέρος σε αγώνες, ενώ ακόμη τους έδινε οδηγίες για τον τρόπο λήψης τους.

Ωστόσο, φέρεται να μην περιοριζόταν στους αθλητές αλλά έδινε τα αναβολικά και σε τρίτους που φιλοδοξούσαν να «χτίσουν κορμί».

Μάλιστα, σύμφωνα με την κατηγορία, πολλές φορές παραλάμβανε τα παράνομα σκευάσματα στο κατάστημα που διατηρεί. Από τη δικογραφία προκύπτει πως ο ΕΟΦ κάνει λόγο για φάρμακα με αναβολική δράση τα οποία δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας στη χώρα μας. Μεταξύ, μάλιστα, των σκευασμάτων που εντοπίζονται στη λίστα είναι και φάρμακα για στυτική δυσλειτουργία.

Η δράση του κυκλώματος που φέρεται να δρούσε σε Αθήνα, Κρήτη, Γιάννενα, Πολωνία, Γερμανία και Κύπρο είχε μπει στο μικροσκόπιο εδώ και μήνες, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη των συνολικά 11 κατηγορούμενων άρχισε τον περασμένο Ιούνιο, μετά από καταγγελία εταιρείας εισαγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν εταιρεία ενημερώθηκε, από υπάλληλο του τελωνείου του «Ελευθέριος Βενιζέλος», ότι εντοπίστηκαν τέσσερα μεγάλα κιβώτια και ετικέτες συγκεκριμένου προϊόντος εισαγωγής από την Κίνα τα οποία ήταν καταχωρημένα εμπορικά σήματα στην ίδια. Τα υλικά δεν ανέφεραν στοιχεία συγκεκριμένου παραλήπτη αλλά προορίζονταν για «post restand».

Η άρση απορρήτου των δύο αριθμών τηλεφώνων, ενός σταθερού και ενός κινητού, που αναγράφονταν στα παραστατικά αποτέλεσε, σύμφωνα με τις αρχές, την αρχή του τέλους της δράσης των προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πηγή: newsbeast.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook