Mε ανακοίνωση του, το ΠΑΜΕ Ηρακλείου καλεί τον κόσμο να δώσει το παρόν στην συγκέντρωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου που θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους   σε μαζική συμμετοχή για τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου. 

Τα συνθήματα της πύλης του Πολυτεχνείου ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, το σύνθημα Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία που δονούσε τις αντιδικτατορικές διαδηλώσεις, είναι και σήμερα ζωντανά και όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρα!

Η περίοδος που διανύουμε μυρίζει μπαρούτι αφού κλιμακώνονται στην ευρύτερη περιοχή οι πολεμικές προετοιμασίες και ασκήσεις. Οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, η κλιμάκωση των συγκρούσεων και η επιθετικότητα οξύνονται, όπως οξύνεται και η διαπάλη για τις αγορές, τους δρόμους μεταφορών και τις ενεργειακές πηγές. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η συμπόρευση με το ΝΑΤΟ, η συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, η λεγόμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική είναι κίνδυνος – θάνατος για τους εργαζομένους και το λαό.

Το περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή είναι εκρηκτικό.

Η σημερινή Κυβέρνηση, πιστή στο βρώμικο ρόλο που έχει αναλάβει, συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ την οποία διαφημίζει ως «γεωστρατηγική αναβάθμιση». Έχει γίνει το πιστό σκυλί των αμερικάνικων συμφερόντων. Έκανε το Αιγαίο ΝΑΤΟική λίμνη, καλώντας τους φονιάδες των λαών να περιπολούν στο Αιγαίο και τους έχει παραδώσει λιμάνια, αεροδρόμια, τη γη, τον αέρα και το νερό της Ελλάδας.

Η εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις είναι επικίνδυνη για τον ελληνικό και τους γειτονικούς λαούς. Οι δηλώσεις  εκ μέρους της Ρωσίας που απειλούν ευθέως τις χώρες που φιλοξενούν ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 11:00 π.μ.

ΝΑΤΟικές βάσεις, η επιθετικότητα της Τουρκίας όλο αυτό το διάστημα, αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι το ΝΑΤΟ κάθε άλλο παρά μας προστατεύει! Η χώρα μας γίνεται μαγνήτης πολλαπλών κινδύνων. Η κυβέρνηση συνεργάζεται στενά με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ που βάφει τα χέρια του στο αίμα των Παλαιστινίων. Και όλα αυτά για να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στη μοιρασιά της λείας οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ!

Είναι η ίδια πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους μέσα στη χώρα!

Σήμερα η πάλη για την πραγματική ειρήνη σημαίνει πάλη για την κατάργηση, την εξάλειψη των αιτιών που γεννούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννάει πολέμους, κρίσεις, φτώχεια και προσφυγιά, πάλη ενάντια στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου σαν τη σημερινή που έχει οδηγήσει την εργατική τάξη και τον λαό στα όρια της εξαθλίωσης, έχει συμφωνήσει σε ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, έχει εδραιώσει μισθούς και μεροκάματα πείνας, ετοιμάζει νέα τσάκισμα των συντάξεων, του αφορολόγητου, περικοπή προνοιακών επιδομάτων.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη μάχη σε κάθε τόπο δουλειάς, σε όλους τους κλάδους, σε κάθε γειτονιά. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μίζερη ζωή, δεν έχουμε τίποτα άλλο να περιμένουμε. Δίνουμε τη μάχη με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Κλιμακώνουμε με απεργία στις 28 Νοεμβρίου και συγκέντρωση στις 10πμ στην Πλατεία Ελευθερίας προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες.

Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751, αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά των ΣΣΕ, κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, μόνιμη και σταθερή δουλειά, μαζικές προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία,στους ΟΤΑ, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
Απαιτούμε:
 Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
 Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα στρατηγεία. Να κλείσει η Βάση της Σούδας. Έξω το ΝΑΤΟ απτο Αιγαίο.
 Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό αφέντη στον τόπο του.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 11:00 π.μ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook