Συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων είχε την Πέμπτη 15/11/2018, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο Γραφείο του, παρουσία της Αντιδημάρχου Τουρισμού και Πολιτισμού, Ελπίδας Τσιτσιρίδη, και του Προέδρου της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., Όθωνα Χαραλαμπάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γιώργος Τοπολιανάκης, ο Γραμματέας, Πάνος Μπαρμπόπουλος, ο Αντιπρόεδρος, Στέλιος Παπαδουλάκης, και το μέλος του Συλλόγου, Αντωνία Ψιστάκη – Μαρκουλάκη, έθεσαν σειρά προτάσεων, που αφορούν τον εμπορικό κόσμο, με στόχο την αναβάθμιση της εμπορικής δραστηριότητας. Ειδικότερα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε μεταξύ άλλων στη βελτίωση της εικόνας, που παρουσιάζουν οι εμπορικοί δρόμοι των Χανίων, καθώς και σε θέματα, όπως το κυκλοφοριακό, την παράταση της τουριστικής περιόδου, την κρουαζιέρα, την ενίσχυση του χειμερινού και θεματικού τουρισμού, τις εορταστικές εκδηλώσεις εν όψει των Χριστουγέννων, κ.α. 

Ο Δήμαρχος Χανίων από την πλευρά του αναφέρθηκε στον συνολικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για αναβάθμιση των υποδομών στο κέντρο της πόλης, που ήδη γίνεται ορατός, καθώς και στις συγκεκριμένες ενέργειες, που έχουν δρομολογηθεί, με έμφαση στη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Μάλιστα, όπως ενημέρωσε ο κ. Βάμβουκας, προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη εκπονηθεί επιστημονική μελέτη, ενώ παράλληλα προωθείται και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.), για το οποίο έχει επιδοτηθεί ο Δήμος με το ποσό των 105.000 ευρώ. Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων το ερχόμενο φθινόπωρο εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τη δημιουργία του δικτύου ποδηλατόδρομων στον άξονα Τζανακάκη – Πανελλήνιο, που θα καταλήγει στους Αγ. Αποστόλους. Επίσης, τα πεζοδρόμια διαπλατύνονται, ενώ οι ενέργειες αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού στον κεντρικό ιστό, τη στήριξη των πεζών και όσων χρησιμοποιούν ποδήλατα και δημόσια μέσα συγκοινωνίας. Στη συνέχεια, το μοντέλο αυτό θα επεκταθεί σε όλη την πόλη.

Παράλληλα, ο κ. Βάμβουκας, ερωτηθείς σχετικά, αναφέρθηκε στην ανάπλαση της οδού Χάληδων και της πλατείας Αθηναγόρα, έργο, που εντάσσεται στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για ανάπλαση του ευρύτερου κέντρου των Χανίων, καθώς θα συναντηθεί με την ανακατασκευασμένη πλατεία 1866, για την οποία προωθείται συγκεκριμένη πρόταση, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Αναφορικά δε με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών επί της οδού Χάληδων ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι αυτές θα ολοκληρωθούν  εγκαίρως. 

Σχετικά με τον στολισμό και τις εκδηλώσεις του Δήμου για την περίοδο των Χριστουγέννων το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου ενημερώθηκε για το εορταστικό πλάνο, ο προγραμματισμός του οποίου  βρίσκεται σε εξέλιξη.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook