Τον Δεκέμβριο αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη, για το εργατικό δυστύχημα στα Χανιά κατά το οποίο έχασε τη ζωή του 41χρονος εργάτης

Φως στην υπόθεση του εργατικού δυστυχήματος που είχε συμβεί τον Οκτώβριο του 2013 σε επιχείρηση στο Βαρύπετρο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 41χρονος αναμένεται να πέσει στην εκδίκαση της υπόθεσης που άρχισε σήμερα στα Χανιά.

Στο δικαστήριο σήμερα κατέθεσε η επιθεωρήτρια εργασίας, η οποία είναι υπάλληλος του Υπουργείο εργασίας και αναφέρθηκε στα πορίσματα της αυτοψίας που είχε διενεργήσει στον χώρο και είχε λάβει μαρτυρίες.

Όπως είπε:

«Είτε ο θανών τραυματίστηκε μόνος του λόγω κακού χειρισμού του κλαρκ είτε ο λεβιές του κλαρκ μετακινήθηκε μόνος του καθώς, το συγκεκριμένο κλαρκ που υπέδειξαν οι εργαζόμενοι (κόκκινο), δεν διαθέτει σύστημα ασφαλείας. Όταν έφθασαν στο σημείο οι εργαζόμενοι και είδαν τον τραυματία, είχε υποστεί εμπλοκή με το κλαρκ και είχε εγκλωβιστεί», τόνισε η επιθεωρήτρια. 

Η πλευρά της συζύγου του θανόντος ανέφερε ότι ο θανών δεν διέθετε άδεια χειριστή ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα αναφορικά με το πώς έγινε το ατύχημα. 

Η πλευρά υπεράσπισης της εταιρείας, τόνισε ότι το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ανέφερε ότι ο τραυματισμός προήλθε από παλέτα με νερά που έπεσε πάνω στον άτυχο 41χρονο.

Η δίκη διεκόπη και αναμένεται να συνεχιστεί τον Δεκέμβριο με τις καταθέσεις των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι ο 41χρονος υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματα του το μεσημέρι της 15ης Οκτωβρίου, μία ημέρα μετά τον τραυματισμό του, σε εργοστάσιο στο Βαρύπετρο, όπου εργαζόταν.

Ο 41χρονος, πατέρας ενός παιδιού, νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων, όπου είχε διακομισθεί μετά το δυστύχημα και αφού προηγουμένως οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν στην ζωή καθώς είχε υποστεί ανακοπή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook