Το GPS και οι κλωτσιές στο όχημα

Μία απίστευτη όσο και τραγική ιστορία εκτυλίχτηκε το μεσημέρι στη Λαμία με πρωταγωνιστές, τέσσερις παράτυπους μετανάστες, έναν αλλοδαπό οδηγό νταλίκας και έναν από τους εκατοντάδες δουλεμπόρους που κάνουν χρυσές δουλειές με το άνοιγμα των συνόρων.

Η ιστορία ξεκίνησε με τους τέσσερις μετανάστες να έχουν πάρει το χαρτί «των 30 ημερών» το οποίο δίνεται για την προετοιμασία τους να αφήσουν τη χώρα μας. Επρόκειτο για τρεις Ιρανούς των οποίων το χαρτί ήταν σε ισχύ και έναν Αφγανό ο οποίος θα έπρεπε να είχε ήδη φύγει από τη χώρα μας.

Στο ταξίδι που έκαναν με το τρένο από την Αθήνα για Θεσσαλονίκη, στη διαδρομή γνώρισαν κάποιον επιτήδειο «δουλέμπορο», ο οποίος τους υποσχέθηκε ότι με ένα από τα φορτηγά του θα τους έστελνε Ιταλία πιθανότατα μέσω Ηγουμενίτσας ή ακόμη και Πάτρας (καθημερινά τα δελτία με δεκάδες συλλήψεις αλλοδαπών και στα δύο λιμάνια). Τους πήρε μάλιστα από 500 ευρώ και κάπου στην Κατερίνη τους φόρτωσε στο φορτηγό μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν στο ύψος της Λαμίας.

Το GPS και οι κλωτσιές στο φορτηγό

Σύμφωνα με τους τέσσερις αλλοδαπούς, κάποια στιγμή συνειδητοποίησαν, με τα GPS που έχουν πιθανότατα στα κινητά τους, ότι αντί να πάνε Ηγουμενίτσα γύριζαν Αθήνα και τότε άρχισαν να κλωτσάνε το φορτηγό για να το σταματήσουν.

Από την πλευρά του ο 60χρονος Τούρκος οδηγός της νταλίκας, κατέθεσε ότι δεν κατάλαβε πότε του «φόρτωσαν» τους μετανάστες και ήταν μάλιστα αυτός που ειδοποίησε την αστυνομία όταν σταμάτησε σε πρατήριο της Εθνικής Οδού στο ύψος της Ανθήλης.

Με δυσκολία – αφού δε γνωρίζει αγγλικά – ζήτησε βοήθεια από τον άνθρωπο στο πρατήριο να ειδοποιήσει την αστυνομία γιατί είχε καταλάβει περίεργους θορύβους στο φορτίο του και φοβόταν να το ελέγξει μόνος του.

Πράγματι στο σημείο έφτασε η Άμεση Δράση που προσήγαγε την «παράξενη παρέα» στο Αστυνομικό Μέγαρο Φθιώτιδας προκειμένου να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Την υπόθεση περιπλέκει ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι κανείς δε μιλά ελληνικά ή αγγλικά και γινόταν προσπάθεια να βρεθούν διερμηνείς προκειμένου να ξεκαθαρίσει απολύτως τι έχει συμβεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook