Φόρτωσε τα τσουβάλια με ελαιόκαρπο στο αγροτικό και απείλησε τον ιδιοκτήτη ότι θα τον σκότωνε αν προσπαθούσε να τον αποτρέψει

Επικίνδυνοι ένοπλοι ληστές, έτοιμοι να ρίξουν ακόμα και στο «ψαχνό», λεηλατούν περιουσίες κατοίκων χωριών του Ηρακλείου στη διάρκεια της νύχτας. Ένα τέτοιο περιστατικό έζησε πρόσφατα κάτοικος χωριού του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, ο οποίος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τα άτομα που του έκλεψαν τις ελιές μέσα από την αυλή, τα οποία δεν δίστασαν να τραβήξουν όπλο και να τον απειλήσουν ότι θα τον σκοτώσουν.

Η κλοπή του ελαιοκάρπου που κατέληξε σε ένοπλη ληστεία σημειώθηκε προχθές στις 11 το βράδυ στο χωριό Δαμάνια. Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους του χωριού, τις οποίες επιβεβαίωσαν αστυνομικές πηγές, «δράστες είναι δύο άτομα, τα οποία με την απειλή πιστολιού κι έχοντας όχημα χωρίς πινακίδες, έκλεψαν τις ελιές ενός 60χρονου μέσα από την αυλή του, ενώ επιχείρησαν να πάρουν τα σακιά με τον ελαιόκαρπο και από δύο άλλα σπίτια του χωριού».

Συγγενικό πρόσωπο του 60χρονου που απειλήθηκε από τους ληστές δήλωσε στην «Π» χαρακτηριστικά: «Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 11 το βράδυ της Πέμπτης. Ο συγγενής μου είχε βάλει τις ελιές του, σε 21 τσουβάλια και τις είχε στην αυλή του. Όταν βγήκε έξω προχθές το βράδυ, διαπίστωσε ότι του τα είχαν κλέψει, αλλά εκείνος δεν το είχε καταλάβει».

Σύμφωνα με την περιγραφή της κατοίκου του χωριού, οι κλέφτες ξεφόρτωσαν κι  επέστρεψαν και πάλι στο χωριό, καθώς είχαν βάλει στο μάτι τις ελιές που υπήρχαν σε δύο ακόμη αυλές γειτονικών σπιτιών.

«Όταν ήταν έξω στην αυλή, αντιλήφθηκε ότι σε ένα διπλανό σπίτι βρισκόταν ένα αγροτικό όχημα, μάρκας Toyota, λευκό προς γκρι και χωρίς πινακίδες. Όταν πλησίασε κατάλαβε αμέσως ότι τα δύο άτομα που βρίσκονταν στο σημείο, είχαν πάει για να κλέψουν και πάλι και ίσως ήταν οι ίδιοι κλέφτες που αφαίρεσαν και τα δικά του 21 τσουβάλια»

Ο 60χρονος πλησίασε και είπε στους δύο άνδρες που είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες «τι κάνετε εκεί;». Ο ένας από τους δύο τράβηξε όπλο, το έστρεψε προς τον 60χρονο, λέγοντάς του δύο φορές  «μην πλησιάσεις, θα σε σκοτώσω». Ο δεύτερος που στο μεταξύ είχε κάτσει στη θέση του οδηγού, κινήθηκε προς τον 60χρονο με σκοπό να τον χτυπήσει με το όχημα, χωρίς, ευτυχώς, να τα καταφέρει.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ληστής που κρατούσε όπλο μιλούσε καθαρά ελληνικά. «Ήταν σίγουρα άτομο της περιοχής, που ήξερε το χωριό και τι θα βρει σε κάθε αυλή. Αποκλείεται να ήταν άτομα που δε γνώριζαν» σχολίασε κάτοικος των Δαμανίων.

Οι δύο δράστες έφυγαν δυτικά, ακολουθώντας τη διαδρομή που οδηγεί σε χωριά της περιοχής, όπως το Τσιφούτ Καστέλλι και το Μελιδοχώρι.

Αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους υλικό από κάμερες γειτονικού σπιτιού, που δείχνει τους δύο ληστές.

Κάτοικοι του χωριού μάς είπαν ότι κάθε χρόνο αυτή την περίοδο αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Και δεν είναι μόνο, όπως λένε, η κλοπή του ελαιοκάρπου. «Οι κακοποιοί στην περιοχή κάνουν πάρτι. Έχουμε απανωτά περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών» τόνισαν.

Εφημερίδα Πατρίς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook