Περίπου 50 άτομα επιχείρησαν να σπάσουν τον φραγμό της αστυνομίας και να εισέλθουν στην εκδήλωση που θα συμμετείχε ο υπουργός Παιδείας – Τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και κρότου λάμψης – Ματαιώθηκε η εκδήλωση

Επεισόδια ξέσπασαν νωρίς το απόγευμα έξω από το 2ο Λύκειο Συκεών, στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση στην οποία θα συμμετείχε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. 

Η εκδήλωση, που  επρόκειτο να ξεκινήσει στις 18.00, με θέμα τις αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τελικά ματαιώθηκε.

Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 50 άτομα, μέλη μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικοί και γονείς, που βρίσκονταν επί της οδού Ρόζας Ιμβριώτη, επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σχολείο και να εισέλθουν στην εκδήλωση για να θέσουν ερωτήματα στον υπουργό.

Ωστόσο, στο σημείο υπήρχε φραγμός από δυνάμεις των ΜΑΤ. 

Οι συγκεντρωμένοι αποπειράθηκαν να διασπάσουν τον φραγμό και οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και κρότου – λάμψης.

Λίγο μακρύτερα, 20 άτομα, μέλη της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο και κρατώντας ελληνικές σημαίες φωνάζουν συνθήματα για τη Μακεδονία και κατά του υπουργού και της κυβέρνησης.

Κλούβα των ΜΑΤ έχει αποκλείσει τους συγκεντρωθέντες περίπου 100 μέτρα πιο κάτω από το σχολείο ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και μία διμοιρία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook