Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5ήμερη εθιμοτυπική επίσημη επίσκεψη της ομάδας ποδοσφαίρου της Τοπικής Διοίκησης Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών με επικεφαλή τον πρόεδρο της Ιωάννη Περράκη στην όμορφη πόλη Cork της Ιρλανδίας 

Η Τοπική Διοίκηση Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση του Πρόεδρου της ΙΡΑ Cork Ιρλανδίας αγαπητού φίλου και συναδέλφου Pat Nunan ,να επισκεφθούμε την χώρα του Ιρλανδία και ιδιαίτερα την πόλη του το Cork δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας μετά το Δουβλίνο.

Αισθανθήκαμε τι σημαίνει Servo Per Amikeco αλλά και συναδελφική εκτίμηση και αγάπη , όταν κατά την άφιξή του στην Ιρλανδία και στην πόλη Cork την Τετάρτη 03-10-2018  αντικρίσαμε να μας περιμένουν αγαπητοί συνάδελφοι της ΙΡΑ Cork Ιρλανδίας με επικεφαλή τον πρόεδρο αυτής αγαπητό φίλο του υπογράφοντα, Pat Nunan, όπου με μίνι Λεωφορείο της Αστυνομίας της Ιρλανδικής Αστυνομίας  , φθάσαμε στο τελικό του προορισμό και  το ξενοδοχείο μας στο τουριστικό Θέρετρο στην κωμόπολη Cobh!

Το Cobh  είναι μια κωμόπολη στην Ιρλανδία, στο δεύτερο μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι του κόσμου και ένα τουριστικό θέρετρο της πόλης του Cork.

Την Πέμπτη 04-10-2018 στις 10.00 η 14μελης αποστολή της ΙΡΑ Χανίων με το μίνι λεωφορείο της Αστυνομίας  της Ιρλανδικής Αστυνομίας  αφού  ξεναγήθηκε στην πανέμορφη και  κοσμοπολίτικη πόλη Cobh επισκεφθήκαμε το ιστορικό κάστρο  του Blarney !!

To Blarney Castle –Χτίστηκε από τον Cormac Mac Carthy πριν από 600 χρόνια ενώ υποστηρίζεται ότι το κάστρο χρονολογείται από πριν το 1200 καθώς οι μύθοι λένε πως αρχικά ήταν ένα ξύλινο κάστρο το οποίο αντικαταστάθηκε από πέτρινο οικοδόμημα περί στα 1210 και καταστράφηκε ολοκληρωτικά το 1446. Στην κορυφή του κάστρου βρίσκεται ο Βράχος Eloquence (γνωστός ως βράχος του Blarney) όπου οι τουρίστες κρέμονται ανάποδα και τον φιλάνε καθώς λέγεται πως η κίνηση αυτή χαρίζει ευγλωττία. Όλα τα μέλη της αποστολής μας έζησαν την παραπάνω εμπειρία και έμειναν ενθουσιασμένοι από την αρχιτεκτονική του κάστρου και την ομορφιά του περιβάλλοντα τεράστιου αυτού  πάρκου!  

Μετά από ένα σύντομο γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο της πόλης του Cork , υπήρξε προγραμματισμένη  επίσκεψη της αποστολής μας στο Δημαρχείο του Cork. Η αποστολή της ΙΡΑ Χανίων ένοιωσε αφενός ιδιαίτερη τιμή συναντώντας τον αξιότιμο Δήμαρχο του Cork  Michael Finn και αφετέρου την ζεστασιά που μόνο σε αδελφικά συγγενικά σου μέρη μπορείς να αισθανθείς. Μας καλωσόρισε με τα πιο καλά λόγια για την Κρήτη και τους άρρηκτους δεσμούς της με την Ιρλανδία και σε εγκάρδιο και αδελφικό κλίμα ανταλλάξαμε αναμνηστικά και συζητήσαμε για τις δραστηριότητες ης Τοπικής Διοίκησης Ι.Ρ.Α. Χανίων ,αλλά και για μελλοντικές κοινές δραστηριότητες μας με την IPA Cork

Την επομένη το πρωί ημέρα Παρασκευή 05-10-2018, λόγω αναβολής του προγραμματισμένου φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα  μεταξύ των ομάδων της ΙΡΑ Χανίων και της ΙΡΑ Cork ένεκα ακαταλληλότητας του γηπέδου από τις βροχές των προηγούμενων ημερών ,ζήσαμε την φανταστική εμπειρία της περιήγησής ξενάγησης μας με Ιστιοφόρο σκάφος, στο δεύτερο μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι του κόσμου,  το λιμάνι του Cobh  της κωμόπολης διαμονής μας ,με μέριμνα της ΙΡΑ Cork!!

Είναι γνωστό ως το τελευταίο λιμάνι που έδεσε, πριν την βύθιση του, το θρυλικό πλοίο Τιτανικός το 1912.

Περισσότερες λεπτομέρειες και ιστορικά ντοκουμέντα  βρίσκονται στο Κέντρο Κληρονομιάς Cobh, το οποίο επίσης διερευνά πώς η κωμόπολη του Cobh  ήταν  σημείο επιβίβασης στο θρυλικό αυτό πλοίο κατά τη διάρκεια των μαζικών μεταναστεύσεων πολιτών της Ιρλανδίας σε Αμερική και Αυστραλία.

Βόρεια της πόλης, το τεράστιο Fota Wildlife Park βρίσκεται στο νησί Φωτά.

Αμέσως μετά,… μια άλλη αξέχαστη εμπειρία γεμάτη από ιστορικές εικόνες ,έζησε η αποστολή μας, με την επίσκεψη των μελών της στο Το Titanic Experience Cobh ,που είναι ένα το ιστορικό μουσείο για το θρυλικό πλοίο μεγαθήριο Τιτανικός &  θεματικό αξιοθέατο και το οποίο  ευρίσκεται  στο πρώην γραφείο εισιτηρίων White Star Line στην κωμόπολη διαμονής μας Cobh.

Κατά την είσοδο μας στο  μουσείο ο υπογράφων είχε ιδιαίτερα ευχάριστη συνάντηση με τον συνάδελφο και αγαπητό φίλο  αντιπρόεδρο της ΙΡΑ Agrigento Σικελίας, Francesco Carbone.

Μετά την ξεναγησή μας στο πραγματικά υπέροχο θεματικό μουσείο του Τιτανικού, γευματίσαμε όλοι μαζί στο εστιατόριο που ευρισκόταν στο μίνι εμπορικό κέντρο έξωθεν του μουσείου, ανταλλάξαμε, αναμνηστικά με τον πρόεδρο της IPA Cork Pat Nunan και ΙΡΑ Αgrigento, Francesco Carbone.

Όμορφες στιγμές, ωραίες αναμνήσεις, που θα μείνουν για πάντα στις μνήμες μας πριν και μετά την επίσκεψη μας αυτή αλλά και την αξέχαστη οργάνωση του προγράμματος και φιλοξενίας μας από όλους του συναδέλφους της ΙΡΑ Cork , που καθέναν ξεχωριστά θα τον έχουμε στην καρδιά μας για πάντα !!! Ευχαριστούμε για όλα αυτά την  I.P.A. που υλοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το σύνθημα και την ιδέα δημιουργίας του SERVO PER AMIKECO και ιδιαίτερα τον αγαπητό συνάδελφο και φίλο Pat Nunan πρόεδρο της ΙΡΑ Cork !

Το Σάββατο 06-10-2018 το πρωί 07.00 η ώρα η αποστολή της ΙΡΑ Χανίων ,αναχώρησε για την τελευταία στάση της πριν την επιστροφή στην Ελλάδα.

Την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας το πανέμορφο Δουβλίνο. Περιηγηθήκαμε με το πράσινο διώροφο λεωφορείο σε όλη την πόλη και τα αξιοθέατά της . Μια υπέροχη και αξέχαστη εμπειρία από εικόνες και

γεύσεις από τα παραδοσιακά φαγητά όπως το fish and chips!!

Αξιότιμε πρόεδρε της ΙΡΑ Cork και αγαπητέ φίλε Pat Nunan !!

Αγαπημένοι μας φίλοι και συνάδελφοι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  της ΙΡΑ Cork!!,

Αξιότιμε και σεβαστέ Δήμαρχε της πόλης του Κόρκ  Michael Finn (Cork City) σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την εγκάρδια υποδοχή και την απαράμιλλη αδελφική φιλοξενία στην οποία έτυχε η αποστολή της  Τ.Δ. Ι.Ρ.Α. Χανίων  του  Ελληνικού Τμήματος της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών κατά την 4ήμερη επίσκεψή μας στην χώρα σας και συγκεκριμένα στην πανέμορφη πόλη σας . Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες αγαπητούς φίλους και συναδέλφους  της 14μελούς αποστολής  μελών της ΙΡΑ ΧΑΝΙΩΝ  που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Η Τοπική Διοίκηση Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών  σας υπόσχεται σε οιανδήποτε επίσκεψή σας στην πόλη μας, φιλοξενία ανάλογη της Κρητικής μας παράδοσης αλλά και της αδελφικότητας που τρέφει στους Ιρλανδούς συναδέλφους .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook