Το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών οργανώνει συζήτηση την Τρίτη 20/11/18 και ώρα 8,30 μ.μ. στο κτήριο του Στεκιού για το πρόβλημα των αστέγων στα Χανιά και τον προγραμματισμό δράσεων εν όψει του χειμώνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Στέκι:

“Όπως είναι γνωστό στο Στέκι λειτουργεί από το 2009 ομάδα υποστήριξης αστέγων. Η ομάδα αυτή λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην αλληλέγγυα κοινότητα των Χανίων και σε αυτούς που είχαν ανάγκη ανεξάρτητα από φύλο, εθνικότητα και θρησκευτικά πιστεύω. Στόχος της ομάδας ήταν η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών και της πολιτείας αναφορικά με το ζήτημα των αστέγων, η διασύνδεση των αστέγων με φορείς και υπηρεσίες για κάλυψη των αναγκών τους και η κάλυψη κάποιων στοιχειωδών αναγκών από την ίδια την ομάδα.

Έτσι, οργανώθηκε το κυριακάτικο συσσίτιο, (το οποίο τα τελευταία χρόνια εντάχθηκε στην κοινωνική κουζίνα), το μοίρασμα ρούχων, η προσέγγιση αστέγων στο δρόμο με στόχο την καταγραφή τους, την διερεύνηση των αναγκών τους και την παροχή υποστήριξης. Επίσης οργανώθηκαν κινητοποιήσεις στο Δήμο και το δημοτικό συμβούλιο για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της έλλειψης στέγης των συνανθρώπων μας καθώς αναγνωρίζουμε τον Δήμο ως τον κύριο υπεύθυνο για την λύση του προβλήματος. Η λειτουργία υπνωτηρίου από το Δήμο Χανίων συνθέτει μια απαραίτητη αλλά όχι επαρκή κίνηση. Η περιορισμένη χωρητικότητα, οι μικρές ώρες λειτουργίας και οι εξαντλητικές γραφειοκρατικές διαδικασίες για τους ωφελούμενους φαίνεται να αναιρούν τον ίδιο το χαρακτήρα του υπνωτηρίου. 

Όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν το παρόν εκατοντάδες συμπολίτες μας, ο καθένας με τον τρόπο του. Σήμερα οι ανάγκες των αστέγων παραμένουν ίδιες, εμείς όμως θεωρούμε ότι είμαστε πολύ λίγοι για να ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόκληση. Γι αυτό καλούμε σε συζήτηση, προγραμματισμό, αλλά και στη συμμετοχή στις δράσεις που θα αποφασιστούν  για το πρόβλημα των αστέγων”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook