Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και σήμερα είναι δύο οι παγκόσμιες γιορτές που έχουν καθιερωθεί σε δεκάδες χώρες 

Κάθε 19 Νοεμβρίου λοιπόν έχει καθιερωθεί η Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα (International Men’s Day), που μάλιστα γιορτάζεται σε περισσότερες από 60 χώρες.

Για την ιστορία πρωτογιορτάστηκε στις 19 Νοεμβρίου 1999 στα νησιά Τρίνιδαδ και Τομπάγκο της Καραϊβικής και σκοπός αυτής της ημέρας είναι να τονισθεί η συνεισφορά του άνδρα στον ανθρώπινο πολιτισμό και ιδιαίτερα στην οικογένεια, τον γάμο και τη φροντίδα των παιδιών!

Όμως παράλληλα την ίδια μέρα είναι καθιερωμένη και η Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας! 

Αυτός ο εορτασμός καθιερώθηκε το 2001 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουαλέτας και έχει απώτερο σκοπό την ενημέρωση του κοινού και των χρηστών περί καθαριότητας και υγιεινής αυτών!

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Νοεμβρίου. Καθιερώθηκε το 2001 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουαλέτας, που συγκεντρώνει στους κόλπους του πανεπιστημιακούς, υγιεινολόγους σχεδιαστές τουαλετών, οικολόγους και άλλους ειδικούς από συναφείς κλάδους.

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουαλέτας είναι η ενημέρωση του κοινού για το δικαίωμα του σε ένα καλύτερο περιβάλλον στις τουαλέτες και η διεκδίκηση του από τους ιδιοκτήτες των τουαλετών, αλλά και η υποχρέωσή του χρήστη να συνεισφέρει στη διατήρηση, την καθαριότητα και την υγιεινή τους.

Στατιστικά Στοιχεία
Ο μέσος άνθρωπος επισκέπτεται την τουαλέτα 6-8 φορές την ημέρα, 2.500 φορές το χρόνο. Περνά περίπου 3 χρόνια της ζωής του στην τουαλέτα!
2,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή περίπου ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός δεν έχει επαρκή αποχέτευση.
Η αποφυγή διούρησης εξαιτίας των βρόμικων τουαλετών μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στο ήπαρ και την κύστη.
Για να αποφύγει κάποιος την διούρηση σε εξαιρετικές περιπτώσεις, δεν πίνει υγρά με αποτέλεσμα να κινδυνεύει από αφυδάτωση.
Οι πιο πολλές τουαλέτες έχουν σχεδιασθεί λανθασμένα.
Οι γυναίκες χρειάζονται 3 φορές μεγαλύτερη τουαλέτα απ’ ότι οι άνδρες. Τις περισσότερες φορές οι τουαλέτες είναι ίδιες και για τα δύο φύλα.
Η τουαλέτα παραμένει θέμα – ταμπού και οι άνθρωποι αποφεύγουν να το συζητάνε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook