Ανακοίνωση του νέου Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου: “Δεν πρέπει να αφήσουμε το πεδίο ελεύθερο στις πολυεθνικές”

Να συμμετέχουν στην παγκόσμια εμπορική “γιορτή” (Black Friday) που πραγματοποιείται την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, καλεί τα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου επισημαίνεται πως μπορεί η συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια να καθιερώθηκε κυρίως απο τις πολευθνικές επιχειρήσεις, αλλά οι τοπικοί έμποροι δεν πρέπει να τους αφήσουν “ελεύθερο πεδίο”.

Παράλληλα συμβουλεύει τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στο επιθετικό μάρκετινγκ κάποιων πολυεθνικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

“Όπως γνωρίζετε πέρυσι εφαρμόστηκε για δεύτερη φορά η –προερχόμενη από το εξωτερικό- καταναλωτική προωθητική ενέργεια «Black Friday». 
Είναι αλήθεια ότι η Black Friday, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου, ξεκίνησε μεν από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά κατά τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί διεθνώς ως παγκόσμια εμπορική «γιορτή». 

Δεδομένου ότι αυτή η προωθητική ενέργεια πραγματοποιήθηκε κατά κύριο λόγο από πολυεθνικές επιχειρήσεις, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το πεδίο «ελεύθερο». 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων εκτιμώντας τις συνθήκες και τη δομή της αγοράς μας, αποφάσισε ότι θα συμμετέχουμε φέτος στο θεσμό του Black Friday. 

Αυτό που πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές και έχει παρατηρηθεί τα δύο χρόνια αυτά του θεσμού Black Friday, είναι η μορφή του επιθετικού Μαρκετινκ που κάνουν κάποιες πολυεθνικές και δεν είναι άλλες από τις μεγάλες ταμπέλες στις προσθήκες των καταστημάτων τους, χωρίς όμως να υπάρχουν τα προϊόντα η να είναι ελάχιστα σε σχέση με την ζήτηση. Εφιστούμε την προσοχή ότι ο θεσμός του Black Friday θα ισχύσει μόνο για την Παρασκευή 23-11-18. 

Καλούμε τους καταναλωτές να βγουν στην αγορά, να κάνουν έρευνα και να επιλέξουν τα τοπικά καταστήματα για τις αγορές τους.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook