Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κκ Ειρηναίου και των Μητροπολιτών Βεροίας, κκ. Παντελεήμονα και Ρεντίνης κκ. Ιωάννη, πραγματοποιείται η επετειακή εκδήλωση για τα 26 χρόνια του “Ράδιο Μαρτυρία”.

Στην κατάμεση από κόσμο αίθουσα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, εκπρόσωποι της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας και φορέων, γιόρτασαν την πολυετή παρουσία του ραδιοφωνικού σταθμού στον τόπο ενώ ταυτόχρονα έγινε παρουσία του νέου προγράμματος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, έφτασε στο Πολιτιστικό Κέντρο περίπου μισή ώρα μετά την έναρξη της εκδήλωσης και έτυχε θερμής υποδοχής από  τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυδωνίας καί Ἀποκορώνου κκ Δαμασκηνό αλλά και όλων των παρευρισκόμενων οι οποίοι κατά την είσοδό του στην αιθουσα, σηκώθηκαν να τον χειροκροτήσουν. 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση του προγράμματος του σταθμού ενώ η χορωδία της Ενορίας Μουρνιών θα πλαισιώσει μουσικά την βραδιά.

 

Ὁ Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ Δαμασκηνός, πριν την έναρξη της εκδήλωσης αναφέρθηκε στις διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με τον διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους, εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνησης την οποία κατηγόρησε για υποκρισία αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “άλλα λέμε, άλλα αποφασίζουν, άλλα υπόσχονται και άλλα στο τέλος εκφράζουν”

“Αναμένουμε, διότι εμείς ουσιαστικά δεν έχουμε καμία ενημέρωση, μας αγνόησαν παντελώς και για αυτό αγανακτούμε πολλές φορές διότι οι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν οτι υπάρχουν διαφορετικές δικαιοδοσίες στην Ελλάδα. Εμείς ανήκουμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και είναι τιμή για την Κρήτη και την Ελλάδα να έχει γεωγραφικά όρια στα οποια έχει πνευματική δικαιοδοσία το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Χαιρόμαστε που ανήκουμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το στηρίζουμε αλλά σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε οτι είμαστε δευτέρας διαλογής Έλληνες πολίτες. Θα έπρεπε η κυβέρνηση να  ρωτήσει, να μας μιλήσει, να μας καλέσει και να πάψει πλέον την υποκρισία. Ενώ συζητούμε, ενώ πολλές φορές έχουμε μιλήσει, άλλα λέμε, άλλα αποφασίζουν, άλλα υπόσχονται και άλλα στο τέλος εκφράζουν. Αυτό, αν μη τι άλλο, θεωρείται κοροϊδία για να μην χρησιμοποιήσω άλλο πιο σκληρό χαρακτηρισμό”

Παράλληλα, εξέφρασε την χαρά του για την ολοκλήρωση ενός ακόμη επιτυχημένου έτους παρουσίας του ραδιοφωνικού σταθμού και την έναρξη ενός νέου, σημειώνοντας οτι το “Ράδιο Μαρτυρία”, αποτελεί ένα μέσο διακονίας για την τοπική εκκλησία.

“Είναι ιδιαίτερη χαρά και ευλογία να ξεκινούμε το 27ο έτος της ηλικίας του ραδιοφωνικού μας σταθμού. Η χαρά είναι πολύ μεγάλη καθώς η τοπική μας εκκλησία, και δι’αυτού του μέσου, διακονεί τον κόσμο, τους ανθρώπους της τοπικής εκκλησίας αλλά και όσους θέλουν μέσω του διαδικτύου να ακούσουν, όπου γης άνθρωποι – κρήτες, Χανιώτες – βρίσκονται. Ευχαρισούμε όλους εκείνους οι οποιοι συντελούν και βοηθούν στην διακονία του ραδιοφωνικού μας σταθμού, όλους εκείνους”, σημείωσε

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση που γίνεται στο Πολιτιστικό Κέντρο

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook