Ώρες τρόμου στο νοσοκομείο Mercy – Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός ακόμα ενός επεισοδίου βίας, το οποίο συγκλονίζει το Σικάγο.

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλου στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Mercy, ενέργεια που φαίνεται ότι είχε κίνητρο προσωπική διαφορά. Ο δράστης ενδέχεται να αυτοκτόνησε.

«Τρία αθώα θύματα και ο δειλός δράστης, που δεν του αξίζει να κατονομαστεί, σκοτώθηκαν απόψε» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του εκπροσώπου της αστυνομίας στο Twitter.

«Έχουμε τέσσερις ανθρώπους που απεβίωσαν: έναν αστυνομικό, δύο γυναίκες που εργάζονταν στο νοσοκομείο, και τον κακοποιό» δήλωσε ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης του Σικάγου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο με τις αρχές, όλα ξεκίνησαν από μία φραστική αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο πρόσωπα, τα οποία γνωρίζονταν, στον χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου. Κατόπιν, το ένα από αυτά, ένας άνδρας, πυροβόλησε το άλλο, μια γυναίκα, που φέρεται πως ήταν η σύντροφός του, εργαζόμενη στο νοσοκομείο.

Όταν έσπευσαν στο σημείο αστυνομικοί, ο άνδρας μπήκε στο νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία, άλλη μια εργαζόμενη στο νοσοκομείο, καθώς κι ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν.

Ο δράστης είναι επίσης νεκρός. Υπήρξε ασάφεια νωρίτερα για το εάν αυτοκτόνησε ή έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών.

Το νοσοκομείο εκκενώθηκε για ώρες.

Ένας ασθενής 61 ετών, εμφανώς σε κατάσταση σοκ, εξήγησε στο CBS News ότι ακούστηκαν πυρά μέσα στο κτίριο, γεγονός που «κατατρομοκράτησε τους πάντες». Υπάλληλος του νοσοκομείου είπε στην εφημερίδα Chicago Tribune ότι όλο το προσωπικό έλαβε εντολή να κρυφτεί, να κλειδώσει τις πόρτες και στη συνέχεια να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το προσωπικό απομάκρυνε ασθενείς με όποια μέσα είχε στη διάθεσή του.

Στο Σικάγο, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, η βία αποτελεί ανοιχτή πληγή και αποδίδεται κυρίως σε συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών, ειδικά για τον έλεγχο της διακίνησης των ναρκωτικών.

Το 2017 καταγράφηκαν 675 φόνοι, περισσότεροι απ’ ό,τι στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες μαζί. Καταγράφηκαν επίσης 2.785 βίαια επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook